Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa ne fie frica de roboti

Tags: roboti, frica, oameni, viitor, asimo, dragoste

Numele reale de roboti, cum ar fi Roomba si Asimo, nu evoca atat de multa teama ca cel fictional de "Terminator". Dar sa nu uitam ca Roomba este produs de iRobot, creatorul robotilor folositi in razboi de catre armata SUA. Si Asimo este doar unul din valul urias de roboti umanoizi care arata si se comporta din ce in ce mai uman.
Nu mai vorbim de simple aspiratoare si robotei care danseaza stangaci spre a ne distra. Japonia si Coreea au in plan sa puna pe piata roboti care sa-i ajute pe oamenii in varsta ce nu se mai pot ingriji singuri. Sa nu uitam si ca multi oameni, pentru a ramane in viata, si-au imbunatatit functiile corpului prin modalitati care-i aduc aproape de specia androidului.

Asa ca este in regula sa devenim un pic paranoici vizavi de viitorul robotic care este mai aproape decat ne-am fi asteptat, daca nu cumva a sosit deja. Mai vreti cateva motive? Cititi mai jos.



Nepotii vostri vor fi roboti

Fie ca oamenii si robotii fac amor sau pornesc la razboi, cel mai probabil scenariu este un punct de convergenta. De o parte, oamenii continua sa creeze tot mai multe gadgeturi pentru uzul zilnic. Vedem deja cyborgi ai secolului al 21-lea jucandu-se in continuu cu iPhone-ul sau uitandu-se in gol in timp ce asculta muzica dintr-o casca minuscula introdusa in ureche. Brate si organe artificiale, ochi bionici. De cealalta parte, robotii au fost imbunatatiti din toate punctele de vedere: al mersului, al vorbitului si al invatarii. Omul si masina sunt din ce in ce mai asemanatori.  Vor mai exista diferente pe viitor?

Robotii va iau slujbele

Orice faceti, ei fac mai bine. Bine, majoritatea lucrurilor. Oamenii moderni nu sunt totalmente depasiti de situatie, dar robotii sunt folositi la explorarea spatiului, caci pot supravietui in medii dure. Si-au dovedit eficienta neobosita si la liniile de asamblare, si la secventierea genetica din laboratoare si sunt folositi si pe campurile de lupta. Acum, robotii ne complementeaza actiunile, din cauza inteligentei lor limitate. Dar evolueaza repede.

Oamenii prefera iubitii roboti

Expertii nu se intreaba daca oamenii prefera sa faca dragoste cu roboti, ci discuta deja ziua cand asta se va intampla cu adevarat. Nu va strambati, ganditi-va la cate persoane au relatii online care devin intime pe chat, nu real, sau care participa ani la rand la jocuri online in retele. Un robot „in carne si oase” va deveni mult mai atragator, mai ales ca poate fi setat sa fie tandru si gentil.
 

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 12 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016