Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Femeile nu negociaza dur. Le este rusine ...

Tags: femei, discriminare femei, negocieri femei, femeile nu negociaza

Femeile nu negociaza ca barbatii! Asta sa fie clar de la bun inceput. Am observat acest comportament in cazul multor femei cu CV-uri armate, bine puse la punct pana in cel mai mic detaliu, cu experienta clara in domeniul lor de referinta.
Cu alte cuvinte, dragilor, femeile acestea ar fi batut la foc armat o echipa de barbati deja existenti in companie, pe pozitia pentru care aplicau ele. Dar se abtin sa negocieze. Sunt finute si elegante, imbracate ingrijit, zambesc timid si mult, mult prea mult.

Sunt blajine si lucrul asta ma scoate din pepeni la modul cel mai propriu. Asta pentru ca un barbat ar negocia si ultima farama de ban, si ultima conditie de lucru si ultima zi de concediu. Dar cand vorbim despre femei, lucrurile stau altfel. Putine sunt cele care isi vor privii angajatorii in ochi, cu determinare sincera, fara urma de zambet sau de stangacie, fara sa se fastaceasca sau sa lase jos privirea si sa ceara o marire de salariu.

Sunt atat de putine incat ai putea sa constientizezi clar de ce suntem unde suntem si de ce inca suntem discriminate si privite ca fiinte mult inferioare barbatilor. De ce inca sunt reclame in care femeia spala si calca si barbatul este total multumit de rezultate?

De ce inca avem reclame in care femeia gateste si barbatul o saruta cu blandete si satisfacut de ce a putut ea sa faca, marele rezultat! El probabil ca vine de la serviciu.

Sunt multi "de ce" si raspunsul este unul singur: Nu negociem destul de dur SAU Nu negociem deloc, prea des!

Asa ca incepem sa ne impunem propriul punct de vedere. Vrem  sa impartim munca in casa, eforturile cu ingrijirea copiilor, timpul liber si nu numai! Vrem sa venim la munca zambind, sa muncim cu tot entuziasmul, sa ne simtim respectate. In caz contrar vom trai cu un acut sentiment de frustrare pana in momentul in care vom renunta la locurile actuale de munca si vom divorta cat mai curand pentru ca nu poti duce povara de a fi pe locul doi o viata intreaga.

Trebuie doar sa avem curajul sa ne evaluam cu toata sinceritatea!


sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016