Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fetele ascunse ale frumusetii

Tags: frumusete, oameni frumosi, trasaturi fizice, femei, barbati

Aspectul fizic placut ne influenteaza atitudinile profesionale si personale in moduri puternice si rasunatoare. Exista legi care impiedica exploatarea frumusetii fizice in timpul recrutarii si selectiei, dar prejudecatile legate de frumusete pot fi foarte bine folosite in marketing si in relatiile cu clientii.
Iata ce trebuie sa retinem. 
 
In ceea ce priveste influentarea afectului si a starii de spirit, persoanele atractive castiga mai multe puncte decat cei nearmoniosi fizic.
 
Oamenii frumosi sunt vazuti ca fiind mai destepti, mai de succes, mai sociabili, mai abili sexual, mai sanatosi mental si cu o mai mare stapanire de sine decat restul omenirii. Studiile arata ca, in realitate, niciuna dintre ipotezele mai sus amintite nu se sustine.
 
Frumosii sunt mai relaxati si se integreaza mai repede in societate, fiind mai putin predispusi depresiilor decat ceilalti.
 
Suntem mai predispusi sa divulgam informatii personale despre noi insine persoanelor atractive.
 
Suntem mai predispusi sa-i ajutam pe cei mai frumosi dintre noi.
 
O persoana atractiva acuzata de aceeasi ilegalitate ca o persoana mai putin atractiva are sanse mai mari sa fie gasita nevinovata. Sentintele tind sa fie mai blande in cazul celor cu trasaturi fizice armonioase.
 
Chipurile frumoase alimenteaza aceleasi retele neuronale care sunt activate si cand oamenii devin dependenti de cocaina sau jocuri de noroc. 
 
Este universala tendinta de a respinge persoanele care au cicatrici pe chip. Pana si bebelusii par sa prefere chipurile armonioase in defavoarea celor urate.
 
Caracteristici universal preferate ale frumusetii fizice
 
Ce inseamna frumusete fizica? Exista o serie de caracteristici fizice, dar si psihologice care sunt percepute ca indicatori ai unei bune stari de sanatate. Trebuie, de asemenea, sa luam in considerare si diferentele genetice, culturale, istorice, psihodinamice si comportamentale. In orice caz, urmatoarele calitati sunt universal valabile: 
 
• pielea luminoasa si parul bogat sunt semne ale tineretii, vigorii si ale unei nutritii sanatoase;
 
• chipul si corpul cu dimensiuni simetrice indica sanatatea fizica si psihica; 
 
• cum trebuie sa arate un barbat: sa fie inalt, sa aiba barbia patrata, fruntea largam brate puternice, pectorali bine definiti si u  raport talie-sold de aproximativ 1.0. Multe dintre aceste caracteristici indica faptul ca barbatul este sanatos si un bun protector; 
 
• cum trebuie sa arate o femeie; buze carnoase si rosii, sani mari si un raport talie-sold de aproximativ 0.7. Multe dintre aceste trasaturi indica faptul ca femeia este capabila sa dea nastere unor copii sanatosi; 
 
• in cazul ambelor sexe, exista anumite caracteristici fizice nonaanatomice care sunt de dorit. De faptm acestea pot anula efectul defectelor fizice. De exemplu: stilul constand in postura, mers, zambet. Unele persoane au un zambet atat de cald sau de luminos, incat acesta este suficient sa accentueze partile bune si sa stearga efectul unor trasaturi fizice nedorite; 
 
• igiena personala, felul in care o persoana se ingrijeste si se imbraca pot transforma o persoana obisnuita intr-una atractiva; 
 
• persoanele care seamana cu noi par frumoase; 
 
• nu ne place sa stam in preajama unor persoane care sunt mai atractive decat noi, pentru ca ne e teama ca ne vor fura momentul de glorie. 
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016