Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mici secrete pentru o schimbare completa de atitudine

Tags: dezvoltare personala, optimism, altruism, fericire, viata

Se spune ca nu exista zile minunate in intregime, dar ca exista ceva minunat in fiecare zi. Si, daca iti oferi putin timp sa te gandesti la asta, te vei convinge ca asa si e atunci cand vei identifica acele lucruri minunate care se intampla zi de zi, dar pe langa care trecem doar pentru ca ni s-a intamplat ceva mai putin bun si care "ne-a stricat toata ziua".


Incepand de azi insa poti sa:

... zambesti. Un zambet este o alegere, nu o minune. Nu astepta sa-ti zambeasca ceilalti, zambeste tu primul. Cand zambim, creierul nostru primeste un impuls, iar corpul nostru activeaza exact acele endorfine care ne fac sa ne simtim si mai bine. Aceasta reactie a organismului a fost studiata inca din 1980 si a fost demonstrata stiintific.

... oferi respect si bunatate. Fii respectuos chiar si cu cei care te jignesc. Doar astfel vei putea face diferenta intre tine si ei. Vei avea in jurul tau numai oameni care iti vor observa bunatatea si o vor aprecia.

... fii altruist. Primim de la viata ce oferim. Cand reusim sa avem o influenta pozitiva in viata cuiva, avem parte si de o schimbare in bine in viata noastra. Trebuie sa facem lucruri care ii ajuta pe ceilalti sa fie fericiti sau sa sufere mai putin.

... eviti dramele inutile. Nu crea niciodata o situatie dramatica atunci cand nu e cazul si nici nu te inconjura cu oameni care fac asta. Petrece-ti timpul cu oameni care sunt mandri ca te cunosc si ca te au viata lor, care te iubesc si care te respecta. Viata e prea scurta ca sa o petreci cu oamenii care te vor stoarce de fericire.

... alegi sa ai incredere. Nu te mai teme de ce ar putea sa nu mearga bine, ci incepe sa te gandesti la ce ar putea sa functioneze. Mai mult decat atat, gandeste-te la lucrurile care merg deja bine. Fii recunoscator pentru fiecare noapte care se transforma in dimineata, pentru prietenii care au devenit parte din familie, pentru visele din trecut care astazi s-au transformat in realitate.

... iubesti mai mult. Iubeste ceea ce faci pana cand vei putea face lucrurile pe care le iubesti. Iubeste unde te afli acum pana cand vei putea fi in locul pe care il iubesti. Iubeste-i pe oamenii cu care esti pana cand vei fi cu oamenii care te iubesc cel mai mult. Asa gasim fericirea.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016