Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu aduce anul ce aduce un articol bine indexat

Tags: seo, optimizare site, indexare site, indexare google, rezultate google, blogspot

Ma amuza si acum gandul la blogul pe care l-am creat in urma cu doi ani si care a avut sansa sa fie indexat de minune in Google prin trei cuvinte cheie pe care le contine atat in URL, in header si in cele mai multe etichete pe care le atasez in mod inevitabil articolelor.


Dincolo de acest noroc, cele trei cuvinte sunt, intamplator sau nu, exact cele trei pe care orice om le cauta in Google atunci cand isi doreste sa obtina informatia respectiva. O sa va dau un exemplu destul de concret, diferit insa de blogul despre care va povesteam. Daca cineva vrea sa caute, de exemplu, o cofetarie care face torturi personalizate, va scrie in Google (sau in alt motor de cautare) exact aceste doua cuvinte: "torturi personalizate".

Veti observa ca trei din cele zece rezultate (nu luam in calcul rezultatul platit afisat inaintea celorlalte) au domeniu pe blogspot.com. Acest lucru se intampla din cauza ca platforma Blogger.com este sustinuta de Google si indexata cat se poate de bine, reusind sa depaseasca de multe ori site-uri optimizate de specialisti.

Asa se face ca un astfel de blog care are ca titlu "Torturi personalizate" va reusi sa se bucure de un ranking mai bun decat un site care, desi promoveaza aceleasi produse, a pus accentul pe design, pe fotografii cu torturile respective si pe alte elemente de infrumusetare, uitand complet de partea de SEO.

Am povestit deja, cu mai mult timp in urma, despre cum nu este bine sa indepartam cuvintele cheie de prima parte a site-ului. Personal, consider ca nu intra in responsabilitatea designerului web sa creeze un site care sa respecte astfel de reguli. Mai ales ca, de multe ori, nu putem limita (si nici nu ar trebui) spiritul creator al acestuia.

Daca aveti probleme cu indexarea in Google, puteti folosi si acest instrument online pentru a vedea cum arata pagina voastra fara toate acele elemente de design. Daca titlul nostru (sau paragraful) care ne descrie afacerea este vazut de motoarele de cautare abia in a doua jumatate sau chiar in subsolul paginii, nu ar trebui sa ne mire faptul ca nu aparem nici macar in a doua pagina a rezultatelor din Google.

Indexarea cu ajutorul cuvintelor cheie reprezinta un aspect esential. Traficul, continutul de calitate si back link-urile nu vor fi suficiente pentru ca site-ul sa devina indragit de Google. Sa nu luptam, asadar, impotriva morilor de vant daca avem la dispozitie resurse (adesea gratuite) care ne ajuta sa ne promovam in mod productiv afacerea.

Mult succes si nu uitati sa va spuneti parerea legata de Seo Browser. V-a fost de ajutor? Ati fost surprinsi de cum arata pagina voastra, "dezbracata" de toate acele elemente grafice?



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 2 comentarii

MarketingPortal.ro 08-Feb-2012 15:39:20
Buna ziua,

Puteti da click pe numele autorului si veti gasi o serie de articole conexe pe tema marketingului online. De asemenea, va recomandam in general articolele de pe acest site care isi propune sa ofere astfel de informatii utile. Va multumim.
alin 08-Feb-2012 12:41:33
Frumoasa tema. Cred ca Seo Browser poate fi un real ajutor, mie chiar mi-a aratat cateva lucruri pe care nu le stiam. M<ai aveti astfel de articole ?

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016