Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu exista timp, exista doar sambata si luni

Tags: timp, organizare, dezvoltare personala, productivitate

Ii invidiez sincer pe calugarii budisti pentru disciplina de care dau dovada. Noi nu mai putem sta locului o clipa singuri cu gandurile noastre, iar ei reusesc sa stea ore in sir in cea mai deplina liniste si cuprinsi de cea mai profunda meditatie. Batem din picior nerabdatori cand culoarea semaforului intarzie sa se schimbe si ne aruncam incapatanati printre usile metroului gata sa se inchida.


Timpul nu mai are rabdare cu noi, iar noi nu mai avem rabdare cu timpul. Chiar zboara timpul mai repede sau noi nu mai stim sa-l apreciem? S-au comprimat minutele sau ne umplem noi orele cu activitatile care nu ne aduc decat aceasta infinita impresie ca nu mai avem timp pentru nimic?

Dar oare, in realitate, nu ne concentram doar asupra unor nimicuri? Cat mai facem pentru noi daca simtim ca tocmai pentru noi nu mai avem timp?

N-am simtit insa cum ziua pe care o umplem uneori cu cele mai placute activitati pare infinit mai lunga? Si ca, intr-o luna din care nu ne vom mai aminti de nimic, doar acea zi ne va ramane intiparita in suflet?

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le putem face pentru a ne reorganiza timpul, pentru a deveni mai productivi, pentru a ne bucura de mai multe ore pastrate numai pentru noi.

In primul rand, obiceiurile rele ne consuma timp atunci cand incercam la infinit sa scapam de ele, dar fara niciun rezultat. Seteaza-ti termene limita si ofera-ti recompense atunci cand obiectivele sunt indeplinite.

Plateste-ti la timp toate facturile pentru ca acestea se pot transforma foarte usor in datorii semnificative.

Concentreaza-te asupra prezentului si asupra activitatilor pe care le ai de indeplinit astazi. Se spune ca daca inca mai vorbesti despre ce-ai facut ieri, azi n-ai facut prea multe.

Nu uita ca nu timpul schimba lucrurile. Dimpotriva, timpul poate trece foarte usor pe langa tine si nimic s-ar putea sa nu se schimbe. In realitate, actiunea schimba lucrurile, iar schimbarea trebuie sa vina de la tine.

Daca vrei sa treci peste sau sa rezolvi o problema, nu mai vorbi atata despre ea. Mintea influenteaza modul cum vorbim, iar ceea ce rostim ne afecteaza mintea. E aproape imposibil sa trecem peste ceva care continua sa ne obsedeze.

Putem sa modelam timpul dupa bunul plac. Asa cum obisnuieste sa spuna un prieten, nu exista timp, nu exista saptamani, exista doar sambata si luni, iar azi e sambata. Vedeti ce usor a fost?
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016