Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Opt calitati ale angajatilor remarcabili

Tags: angajati, evaluari, fisa postului, colegi

Angajatii buni sunt de incredere, te poti baza pe ei, sunt proactivi, muncitori, stiu sa asculte si sa conduca. Angajatii buni detin o serie de calitati usor de definit, dar greu de gasit. Angajatii remarcabili insa au calitati care nu apar in evaluarile standard, dar care au un impact major asupra performantei.
Va prezentam opt calitati ale angajatilor remarcabili:
 
1. Ignora fisa postului. Cu cat este mai mica compania, cu atat este mai important ca angajatii sa gandeasca independent, sa se adapteze rapid schimbarilor si sa prioritizeze corect si, indiferent de rolul si functia lor, sa faca ceea ce trebuie pentu a livra rezultate.

2. Sunt excentrici... Cei mai buni angajati sunt, adesea, un pic diferiti: ciudati, fara politetea uzuala in atitudine, incantati chiar de neobisnuitul lor. Par un pic nelalocul loc, dar intr-o maniera pozitiva. Personalitatile excentrice zguduie starea lucrurilor si fac munca mai distractiva.

Oamenii care nu se tem sa fie diferiti forteaza limitele si sunt cei acre vin cu ideile cele mai bune.

3. Dar stiu cand sa reactioneze. O personalitate neobisnuita poate fi cheia catre distractie, dar, cand apare o provocare majora sau situatia devine stresanta, cei mai buni angajati nu-si mai manifesta individualitatea si se integreaza perfect in echipa.
Angajatii remarcabili stiu cand sa se joace si cand sa fie seriosi, cand sa fie ireverentiosi si cand conformisti. Cand sa provoace si cand sa dea un pas inapoi. Este un echilibru greu de stabilit, dar exista un grup de alesi care il ating cu naturalete.

4. Nu se sfiesc sa-si laude camarazii cu voce tare... Laudele sefului ne fac sa ne simtim bine. Laudele din partea colegilor sunt fantastice, mai ales cand admiram persoana care ni le adreseaza.

Angajatii remarcabili recunosc contributia altora, in special pentru ca stiu ca ceea ce spun are impact.

5. Dar se plang intre patru ochi. Cu totii ne dorim  angajati care sa puna degetul pe rana, dar unele probleme trebuie rezolvate in particular. Angajatii buni prefera sa ridice subiecte controversate in timpul intalnirilor, tocmai pentru ca performanta lor ridicata le ofera o mai mare libertate.

Angajatii remarcabili te abordeaza dupa sedinta, stiind ca ceea ce vor spune ar fi putut isca o furtuna.

6. Vorbesc cand altii tac. Unii angajati ezita sa vorbeasca in timpul intalnirilor. Unii ezita sa o faca si in particular.

Angajatii remarcabili simt mersul lucrurilor si recunosc ingrijorarile celorlalti. Cand majoritatea ezita, ei fac un pas in fata si pun intrebari.

7. Le place sa demonstreze ca altii au gresit. Automotivarea rasare in urma dorintei de a le demonstra scepticilor ca au gresit. Pustiul fara diploma de facultate sau femeia careia i s-a spus ca n-are stofa de sef ard de dorinta de a demonstra contrariul.

Educatia, inteligenta, talentul si abilitatile sunt importante, dar vointa este un factor critic. Angajatii remarcabili sunt manati de sentimente mai profunde si mai personale decat simpal dorinta de a-si face treaba bine.

8. Sunt nelinistiti. Unii oameni sunt rareori satisfacuti si carpesc tot timpul la ceva: refac un plan, adapteaza un proces etc.

Angajatii buni urmeaza cursul proceselor. Angajatii remarcabili gasesc modalitati sa perfectioneze procesele, nu pentru ca asta trebuie sa faca, ci pentru ca nu se pot abtine sa nu intervina.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016