Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti motivezi eficient angajatii: Regula de aur

Tags: motivarea angajatilor, rabdare, randament, incredere, dezvoltarea companiei

Motivarea eficienta a angajatilor se rezuma la un singur cuvant: rabdare. Asa ne spune Dick Cross, fondator si CEO al companiei The Cross Partnership si autor al cartii "Just Run It!: Running an Exceptional Business is Easier Than You Think".
Nicio companie nu poate exista fara angajatii sai, iar motivarea corespunzatoare a acestora este esentiala pentru o buna functionare. De multe ori, insa, managerii nu reusesc sa isi motiveze corect angajatii.
 
Dick Cross este de parere ca doar prin rabdare iti poti motiva in mod eficient angajatii. O atitudine agresiva sau opresiva nu va avea niciodata succes, indiferent ca vorbim de motivarea angajatilor, a copiilor sau a oricarei alte persoane. Motivul este simplu: nimanui nu ii place sa fie amentintat.
 
Atunci cand ameninti pe cineva, primul instinct al persoanei respective este de a opune rezistenta. Poti sa iti palmuiesti copiii sau sa ii pedepsesti in alt mod, insa nu ii vei face sa te asculte sau sa isi schimbe atitudinea. Doar le vei da si mai multe motive de a opune rezistenta. Acelasi lucru se aplica si in cazul angajatilor. Amenintarile nu vor avea niciodata efectul dorit.
 
Daca insa angajatii apreciaza modul in care sunt tratati, se simt apreciati si intelesi la locul de munca, inteleg ce anume au de facut si de ce acele activitati sunt atat de importante pentru dezvoltarea companiei, vor fi mult mai dispusi sa faca lucruri marete. In aceste conditii, majoritatea oamenilor isi vor da toata silinta sa faca o treaba buna, ne spun Dick Cross.
 
Insa daca adopti o atitudine autoritara, nu vei reusi sa ii motivezi. Daca nu le oferi angajatilor niciun fel de feedback si nu ii incurajezi in vreun fel, acestia vor inceta sa mai incerce. Daca simt ca orice ar face, nu va fi niciodata indeajuns de bine, in cele din urma vor renunta.
 
Ce rol are rabdarea in motivarea angajatilor? Daca dai dovada de rabdare, le dovedesti angajatilor ca iti pasa cu adevarat de ei. Daca iti exprimi increderea in potentialul lor, acestia vor fi in mod instinctiv motivati sa te uimeasca prin ceea ce pot face.
 
Cheia este sa intelegi ca, uneori, angajatii au nevoie de o perioada de timp pentru a putea da randament maxim. Angajatii carora li se iarta greselile si carora li se permite sa isi dea seama singuri cum pot fi eficienti vor fi cei mai motivati. Si orice companie are nevoie de angajati cu adevarat motivati.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016