Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Povestea vietii tale trebuie sa fie cea mai frumoasa

Tags: dezvoltare personala, succes, viata, lectii, bucurie, fericire

In viitor, intr-una din zile, ne vom uita in urma si ne vom privi intreaga viata ca pe un film. Este esential ca acel "film" sa fie unul frumos la care sa ne putem uita impreuna cu cei dragi noua.
Chiar daca nu exista o definitie a perfectiunii, exista o certitudine a fericirii care vine dintr-o armonie interioara. Iar armonia interioara poate fi obtinuta si daca tinem cont de cateva dintre sfaturile de mai jos:

1. Gaseste acea pasiune care te face sa simti ca traiesti. Multe dintre zilele noastre dispar in negura timpului. Parca nu mai stim ce am facut luni, marti, si nu lasam nimic in urma. Nu te intreba de ce lucruri au oamenii nevoie. Oamenii au nevoie de alti oameni care isi urmeaza visele si care ii inspira.

2. Munceste greu pentru acea pasiune. Cele mai mari vise devin realitate atunci cand ai ochii larg deschisi si atunci cand lucrezi din greu pentru ceea ce te pasioneaza. Trebuie sa iesi din zona de confort si sa devii familiar cu noul si cu ceea ce acum iti este strain.

3. Traieste fericit in propriul tau fel. Destinul tau nu e sa traiesti in functie de asteptarile celorlalti. Ofera-ti ceea ce te face fericit si nu incepe sa fii nefericit doar pentru ca altii asteapta mai mult sau alte lucruri de la tine. Fericirea ta e numai a ta. Croieste-ti propriul drum si gaseste-ti propria definitie a succesului.

4. Schimba-ti directia daca e nevoie, dar continua sa mergi inainte. Exista mii de carari pe care poti porni in orice secunda. Dar tu esti singurul care alege pe ce drum nou sa porneasca si tu esti singurul care poate sari pe o alta carare atunci cand cea pe care ai pornit se dovedeste a fi o fundatura. Oricum ar fi, toate aceste carari duc in aceeasi directie, chiar daca uneori esti nevoit sa mergi in zig-zag. Singura greseala pe care o poti face cand mergi pe un drum gresit este sa te intorci de unde ai plecat si sa te plangi tuturor ca drumul pe care ai mers a fost gresit. Mergi inainte.

5. Cand lucrurile se complica, nu te opri. Cei mai intelepti, cei mai iubitori si cei mai multumiti oameni sunt, in general, cei care au cunoscut esecul, infrangerea, suferinta si care au gasit drumul catre iesire din propria disperare. Acesti oameni au avut parte de suisuri si coborasuri si au ajuns sa aprecieze viata intr-un mod care ii umple de compasiune. Acesti oameni nu se nasc asa, ci se transforma de-a lungul timpului, alegand sa invete din experientele proprii.

6. Lasa trecutul in urma si traieste in prezent. Privind in urma poti sa intelegi anumite lucruri, insa de trait, poti trai numai in prezent. Trecutul este un loc bun de vizitat ocazional, dar nu de ramas. Nu incerca sa-ti retraiesti trecutul in vreme ce prezentul iti ofera momente magice care se pe pot transforma in cele mai mari sanse.

7. Bucura-te de ideile noi, de lectii, de schimbari. Uneori a creste inseamna a te indeparta de obiceriule vechi, de relatii, de situatii. Viata este o aventura si trebuie traita ca atare. Incearca sa iti depasesti limitele si sa faci lucrurile de care te temi, dar despre care stii in inima ta ca sunt bune. Sunt lucruri care te vor face sa te redescoperi si sa afli ca esti capabil de foarte mult.

8. Apreciaza lucrurile marunte care inseamna mult. Cum ar fi daca intr-o dimineata te-ai trezi numai cu lucrurile pentru care ai fost recunoscator astazi? Apreciaza ceea ce te inconjoara acum. Fii recunoscator pentru oamenii din viata ta si pentru ceea ce ai in acest moment. Nu uita ca nu fericirea ne face recunoscatori, ci recunostinta ne face fericiti.

9. Traieste cu integritate prin bunatate. Daca traiesti cu integritate, nu-ti vei pierde niciodata frumusetea, indiferent de varsta la care vei ajunge. Si nu uita ca cel mai bun exercitiu pentru o inima tanara este sa il ajuti pe cel de langa tine.

10. Petrece-ti timpul cu oamenii pe care ii iubesti. Timpul pe care il pierzi nu mai poate fi recuperat. Oamenii nu vor fi intotdeauna langa noi. Apreciaza-i asa cum trebuie pe cei care sunt acum langa tine si care tin la tine. Petrece timp cu acestia si arata-le ca si tu tii la ei si ca ii apreciezi.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016