Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prin ce ne atrag oamenii echilibrati

Tags: echilibru, dezvoltare personala, entuziasm, prietenie, comportament

Citeam in dimineata aceasta despre oamenii echilibrati care reusesc sa ii atraga pe altii tocmai prin aceasta disciplina de care dau dovada in cele mai multe situatii.
De la acesti oameni ne putem astepta la surprize placute, dar mai putin la cele neplacute deoarece stiu intotdeauna sa isi controleze emotiile si sa se detaseze de intamplarile din viata lor suficient de mult incat schimbarile de dispozitie sa nu se transforme in ceea ce uneori seamana cu schimbarile de personalitate.

Cu astfel de oameni echilibrati reusim sa avem relatii de prietenie de lunga durata fiindca ne simtim de fiecare data confortabil in prezenta lor si putem fi noi insine. In schimb, atunci cand intalnim oameni care isi schimba starea de la o zi la alta, suntem nauciti si ne consumam energia incercand sa tinem pasul: azi cu entuziasmul dus la extrem, maine cu deznadejdea acuta.

Aceste suisuri si coborasuri nu fac bine nimanui, cu atat mai putin persoanei care le traieste atat de puternic. Oamenii echilibrati sunt cei care mentin un curs firesc al vietii, stiu cine sunt si ceea ce isi doresc in prezent pentru ei. Tocmai de aceea, schimbarile bruste sau actiunile altor oameni nu ii trimit catre niciuna dintre cele doua extreme.

Evident, cu totii putem uneori sa cadem prada deznadejdii sau sa sarim la propriu de bucurie. Vorbim aici insa despre acele situatii in care efectiv ne simtim epuizati incercand sa ne potrivim in permanenta comportamentului nestatornic al unui prieten.

Nu doar ca acest dezechilibru ne consuma foarte multa energie, insa o astfel de prietenie mai prezinta si o balanta care inclina intotdeauna in favoarea celui care ia aceasta energie de la noi si care uita sa mai ofere inapoi.

Atunci cand alegem sa avem in viata noastra oameni echilibrati, vom invata de la acestia care sunt acele valori care ii fac sa mentina un echilibru in tot ceea ce fac.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.2 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016