Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Puterea pasilor mici. Ce planuri ai pentru 2013?

Tags: dezvoltare personala, liste, schimbare, greseli

Cand ne impotrivim unui fenomen, cand ne inversunam sa distrugem o stare, nu facem decat sa hranim ceea ce vrem, in realitate, sa indepartam. Aceste consecinte sunt produse tocmai din cauza ca ne folosim energia negativa pentru a ne opune unor lucruri pe care ar trebui sa le schimbam folosindu-ne energia pozitiva.
In 2012, lista de schimbari a fost mare. Reusitele au fost mai mici decat punctele de pe lista, insa absolut fiecare mic succes a venit de pe urma lucrurilor pe care le-am facut din placere si de care am stiut sa ma bucur. Un exemplu in acest sens ar fi ca am reusit sa citesc mai mult, chiar daca si pentru acest lucru am facut o lista (listele sunt magice, parol!).

Am continuat proiecte si nu am mai abandonat niciunul. Am inceput sa cred in puterea pasilor mici care ne duc mai departe, chiar daca uneori ii facem mici de tot si cu multa teama. Teoria conform careia un fenomen se accentueaza sau se dezvolta atunci cand i ne impotrivim a fost ca o revelatie chiar la inceputul acestui an.

Un semn in plus ca mult mai multe decizii si lucruri de schimbat ar trebui tratate cu un soi de "delasare" controlata care sa ne permita sa ajungem acolo unde ne dorim fara ca drumul sa se transforme intr-un chin.

Sa presupunem ca cineva isi doreste sa slabeasca, insa numarul de kilograme de care vrea sa scape i se pare covarsitor. Daca isi va imparti insa obiectivul final in obiective mai mici, va avea dintr-odata in fata o prima treapta (sa spunem, 3 kilograme in doua saptamani) care e foarte usor de urcat. Mai apoi, dupa alte doua saptamani, inca 3 kilograme si tot asa. Un drum incet, dar sigur, catre obiectivul final.

Unor astfel de schimbari ne impotrivim adeseori cu toata fiinta in timp ce noi insine luptam sa eradicam ceea ce ne deranjeaza. Paradoxul nu e nou, stim prea bine ca si un copil, atunci cand i se interzice un lucru, va fi manat de curiozitate si de ambitie sa faca exact lucrul interzis. In aceasta impotrivire se ascunde insa si altceva. Prin comparatie cu copiii, ca adulti ne-am deprins sa fim foarte aspri cu noi. Asa ca, in timpul unui regim de slabit, cand "calcam stramb" si mancam ceva ce nu era inclus in program sau punem un kilogram inapoi, ne vom judeca aspru pentru "greseala" facuta.

Sa tinem insa minte ca o astfel de fapta nu e niciodata o infrangere si nicidecum o greseala. Oricat de mult ne-ar lua sa ajungem unde ne dorim, cel mai important este sa nu renuntam. Pentru ca, in lumea reala, sunt rasplatiti cei care duc lucrurile pana la capat, nu cei care incearca sa atinga perfectiunea.

Nu am o lista bine definita cu lucrurile pe care mi le doresc in acest an, dar mi-ar placea sa stiu ca mai multi oameni se vor judeca mai putin aspru si isi vor da voie sa mearga surazand pe drumul care le va indeplini dorintele.

Sa aveti un an plin de ceea ce va umple sufletul!



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016