Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scrie pentru a fi citit

Tags: marketing, online, scrisul eficient, stil, facebook, pasiune

90% din ceea ce se publica online nu merita sa fie stocat. Si asta din cauza ca lipseste scopul propriu-zis al scrierii si stilul. Multi autori nu se iau in serios sau nu stiu sa faca asta. Poate ca isi subestimeaza validitatea ideilor sau puterea mediului pe care-l folosesc.
Scrisul eficient poate fi invatat prin exersare si observare. Acest articol incearca sa incurajeze crearea de scrieri puternice, pasionante, adica acel gen care este citit si apoi partajat de nenumarate ori.
 
1. Scrii ceea ce citesti.
 
Nu mai citi acelasi prostii pe care le rasfoieste toata lumea. Calitatea input-ului se reflecta in calitatea output-ului. Daca citesti numai bloguri, scrisul tau va avea o calitate tehnica indoielnica si ii va lipsi originalitatea.
 
Absoarbe idei noi si sublimeaza-ti stilul citind romane ale maestrilor. Preai idei si pretinde ca tu le-ai inventat. Dupa ce au trecut prin filtrul sensibilitatii tale, vor iesi niste pietre pretioase bune de apreciat pe Facebook sau unde vrei tu.
 
Nu conteaza subiectul cartii alese. Valoarea rezulta din absorbtia involuntara a stilului autorului. Asa invatam sa scriem propozitii ritmice si sa impachetam inteles in cuvinte. Vei obtine nebanuite surse de inspiratie.
 
2. Evita opiniile echilibrate.
 
Cand lansezi o opinie, este necesar sa te gandesti la punctele tari si la cele slabe, pentru a face cea mai buan alegere. Multi scriitori folosesc aceasta metoda.
 
Din pacate, scrisul echilibrat nu este unul valoros. Daca vvrei sa-ti influentezi cititorii, mental si emotional, copleseste-i cu forta convingerilor tale si evita autoindoiala.
 
3. Stilul este rege.
 
Inimile si mintile cititorilor sunt cucerite nu de dovezi si argumente, ci de forta personalitatii. Nu vinzi numai ideea, ci si mintea care o sprijina. Sa nu crezi nicio clipa ca a avea dreptate este mai tare ca o personalitate carismatica.
 
4. Pasiunea.
 
Pasiunea este esentiala. Daca scrii fara pasiune, e ca si cum ai naviga fara vant. Indiferent de ceea ce scrii, pasiunea trebuie sa te ghideze. Pasiunea care-ti pune mintea pe foc si te face sa-ti expui gandurile lumii intregi.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016