Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secrete pe care compania la care lucrezi nu ti le va spune niciodata

Tags: secrete, companie, sef, resurse umane, promovare

Ei bine, sa fim sinceri, unele s-ar putea sa-ti fie deja familiare. Cum ar fi faptul ca este absolut esential sa ai o relatie buna cu seful, asta daca vrei sa fii avansat. Dar Cynthia Shapiro, autoarea unei carti care se cheama "Corporate Confidential", ne spune ca exista secrete bine pastrate de companie. De exemplu, pregatiti-va, exista liste negre ale angajatilor, adica lista celor care vor fi primii dati afara.
1. Liste negre
 
Departamentul de resurse umane are ca obiectiv, printre altele, si indepartarea angajatilor nedoriti, in timp ce compania este protejata din punct de vedere legal. Acesti angajati primesc sarcini imposibile cu termene limita nerealiste.
 
Semne ca va gasiti pe lista: simti ca esti invizibil, asuprit, prost platit si menit a esua. Seful pare a nu te baga in seama in aceeasi masura in care o face cu ceilalti colegi.
 
2. Compania te incurajeaza sa pastrezi echilibrul intre viata personala si cea profesionala. Cand, intr-un sfarsit, reusesti, esti concediat.
 
Desi majoritatea companiilor promoveaza un echilibru sanatos intre munca si familie, pentru a-si imbunatati imaginea, angajatii care muncesc 50 de ore pe saptamana sunt cei recompensati. Fiecare companie are un sistem propriu de valori.
 
3. Nimeni nu-ti va spune ca esti prea batran sau prea tanar, dar promovarea ta depinde de asta.
 
Se pare insa ca cel mai mult conteaza ce varsta afisezi. Varsta nu are niciun impact asupra carierei, decat in cazul in care faci ceva anume pentru a scoate la lumina ceva de care compania se teme.
 
Companiile ii percep pe angajatii tineri ca fiind instabili. Daca nu vii la serviciu cu 15 minute mai devreme si daca nu pleci cu 15 minute mai tarziu, daca nu termini proiectele la timp, nu te astepta la prea multe.
 
Angajatii mai in varsta sunt apreciati pentru experienta lor, dar sunt mai putin flexibili si sanatatea poate constitui un punct in minus. Nu-ti lua concediu medical decat daca este absoluta nevoie.
 
4. Cum ceri o promovare? Simplu: nu deschizi gura.
 
Daca ii spui sefului ca esti gata sa fii promovat inainte ca el sa faca vreo miscare, nu vei reusi decat sa enervezi pe toata lumea. Adevarule ste ca promovarile sunt stabilite cu mult inainte sa fie aduse in discutie cu angajatii in cauza.
 
5. Adori sa te imbraci in blugi, dar s-ar putea sa fii concediat pentru asta.
 
Multe companii au renuntat la codul vestimentar, dar prejudecatile nu au disparut. Companiile interpreteaza gustul in materie de moda drept o reflexie o modului de gandire. Sfat: incearca sa-ti adaptezi stilul propriu cu cel al sefilor.
 
 
Autor: Madalina Alexe


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Barbarossa 03-Sep-2011 13:53:44
Lucrez de c.c.a 32 ani intr-o companie cu un numar de aprox. 60 de angajati. Aici promovarea se face nu dupa aptitudini sau competenta . Daca esti catelu' boierului si faci altceva pt. ce esti defapt platit si slugaresti la sefii cu lucrari de ale lor in timpul a celor 8 ore ... esti bine vazut si bine-inteles si ponoasele salariale se vad. Ma simt un om calcat pe orgoliu atunci cand la majorarile (f.putine) salariale ,sunt lasat la coada . Respectivi baieti buni la toate ** au si un program agreiat de sefii respectiv programul lor incepe mult mai tarziu ca al meu ( 09:30 --14:30)pe cand eu sparg poarta la ora 07:00 -15:30). Si toate aceste probleme le am pt. ca nu am intrat in jocul lor , eu dorind a fii cat mai corect posibil. Dar a fii un om corect ,inseamna a fii considerat a fii prost . Asta e sistemul nostru ..ai trecere la bosii...ai de toate. Ma consolez cu gandul ca mai am c.c.a 6-7 lunii si ies la pensie .

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016