Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suntem pregatiti sa ne urmam pasiunea?

Tags: dezvoltare personala, pasiune, vise, oportunitati, succes, planuri

Mi-a scris cineva recent si m-a intrebat ce am invatat in tot acest timp de cand am inteles ce important e sa iti urmezi pasiunea.

Uitandu-ma acum la ce i-am raspuns, imi dau seama ca nu i-am spus poate cel mai important lucru: nimeni nu o sa ii poata da vreodata un raspuns mai bun decat cel pe care il va gasi chiar in inima. Si poate sa sune oricat de cliseic, dar este cat se poate de adevarat.

Nu putem sa speram sau sa credem ca altcineva o sa ne poata purta de mana sau macar sa ne directioneze catre drumul cel bun, iar asta deoarece fiecare om are un drum al sau in functie de alegerile pe care le face. Atunci cand decide in functie de sfaturile si raspunsurile altor oameni, acela nu mai e drumul sau.

Ne facem griji si in legatura cu timpul pe care il vom avea la dispozitie pentru a ne urma pasiunea. Cred ca ruperea totala de un trecut in care nu ti-ai urmat visul e cu adevarat un act de curaj, insa uneori poate fi si o alegere gresita. Cred si nu cred in planuri. Cred in obiective gandite pe termen lung, dar nu cred in planurile foarte complexe pe care cineva ar trebui sa le urmeze in totalitate. Fiindca viata e atat de imprevizibila si plina de oportunitati in acelasi timp incat un plan ne-ar putea face sa spunem "Nu" in fata multor sanse noi pentru care poate nu am mai avea timp.

Asa ca in inima gasesti si raspunsul la timpul pe care vrei sa il dedici pasiunii tale. Un lucru stiu sigur: ca esti rasplatit pe masura muncii tale. Cred cu tarie ca cine e nemultumit de ceva nu a muncit suficient de mult sau ca vrea sa se bucure prea repede de succes si recunoastere.

Motivatia este inca un aspect pe care trebuie sa il luam in calcul. De ce vrei sa iti urmezi pasiunea? De ce vrei sa faci ceea ce faci? Cum te vezi peste doi ani dupa ce ti-ai exersat aceasta pasiune? Pentru mine e o calatorie si incerc sa am grija sa nu uit acest lucru. Nu visez recunoastere, dar am in  minte o PERSONA. Am o imagine a omului care as vrea sa fiu peste cinci ani. Si cred ca urmandu-ne pasiunea ne apropiem de noi cu adevarat, reducem distanta dintre cine suntem si cine am vrea sa fim.

Ne e frica de schimbare si ne e frica de esec, insa nimic nu se compara cu descoperirile pe care le faci pas dupa pas pe drumul ales de tine si nu de altii. Asa ca raspunsul la intrebarea "Suntem pregatiti sa ne urmam pasiunea?" nu-l vom gasi intr-un editorial sau intrebandu-ne un prieten care poate si-a abandonat visele cu ani in urma, ci intrebandu-ne pe noi insine ce vrem sa alegem pentru noi si cum ne dorim sa traim de acum inainte.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016