Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Te evaluezi corect? Ceea ce crezi despre tine determina ceea ce faci cu viata ta

Tags: dezvoltare personala, evaluare, incredere, abilitati, fortele proprii, schimbari

Modul in care gandim despre noi ne influenteaza direct actiunile. Credem ca nu putem realiza ceva si cautam scuze si motive care ne-ar putea sta in cale, argumente care sa ne demonstreze noua sau altora de ce un anumit lucru nu va functiona.

Ne propunem, in mod inconstient, sa nu reusim si ne felicitam mai apoi ca am avut dreptate si ca visul nostru era practic imposibil. La polul opus sunt cei care isi transforma visele in realitate deoarece ei sunt convinsi ca sunt in stare sa faca lucrul respectiv.

Isi evalueaza corect abilitatile, fara sa se subestimeze. Stiu ca sunt capabili sa faca un lucru si il fac, demonstrandu-si ca au avut dreptate. Mecanismele de gandire sunt similare, dar conduc in doua directii total contrare.

Daca ne gandim, din start, ca nu dispunem de abilitatile necesare pentru a face ceva, vom considera ca nu avem de ce sa incercam macar. De cealalta parte, o persoana care nu uita ca poate invata un lucru si ca poate capata abilitatile necesare, va actiona in aceasta directie si va sti ca efortul respectiv este unul pe care va putea sa il depuna.

Increderea in fortele proprii se intareste pe masura ce incercam lucruri noi, invatam si ne depasim limitele demonstrandu-ne noua ca putem face mult mai mult decat ne-am imaginat initial. Atata vreme cat continuam sa fim neincrezatori, nimeni nu o sa reuseasca sa ne convinga ca putem face un anumit lucru.

Putem face o lista cu ce ne dorim sa schimbam la noi, incepand mai apoi sa depunem eforturi pentru a ne depasi acele puncte pe care le-am identificat ca fiind slabe. Doua dintre acestea pot fi lucruri pe care nu le mai facem dintr-o obisnuinta destul de daunatoare: nu respectam termenele-limita si nu ne tinem intotdeauna promisiunile. Mai mult, lasam lucrurile neterminate.

Aceste aspecte, odata imbunatatite, ne transforma in bine si ne ajuta sa fim mult mai productivi. Iar productivitatea ne va demonstra ca suntem capabili sa facem schimbari, sa ducem lucrurile la bun sfarsit, sa facem mult mai multe decat in trecut.

Sa ne cream o imagine mai buna despre noi si sa transformam imaginea respectiva in realitate.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016