Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde ne e locul in 2016?

Tags: 2016, tehnologie, offline, profil, avatar

Trenduri, directii, modificari, schimbari, surprize, obstacole, bucurii, impliniri, esecuri, renuntari, speranta. Sunt toate cuvinte care ne caracterizeaza, tin toate de firea inconstanta a omului care nu se lasa, de cele mai multe ori, pana nu-si pune singur o piedica, pana nu trece prin aceeasi experienta de trei ori inainte sa invete lectia si tot asa.

Sa privim catre viitor. In 2016, indiferent despre ce vorbim, se discuta despre intoarcere la origini, la ceea ce e uman, la ceea ce ne intoarce pe noi mai aproape de sine. Redescoperim omul, il readucem pe un plan mai important decat tehnologia. Intelegem echilibrul produs de dezvoltarea noilor medii, dar si dezechilibrele pe care acestea le contin inevitabil. Si alegem sa luam atitudine si sa interactionam asa cum intelegem noi ca putem schimba ceva.

Cu siguranta vom mai face greseli si in 2016. Cu siguranta vor mai exista conflicte, de la cele de ordin interior pana la cele asupra carora noi nu avem inca niciun control. Lumea e in continua schimbare, iar una dintre cele mai importante diferente fata de modificarile de acum o suta sau doua sute de ani o constituie viteza.

Parca nici timp sa ne dezmeticim dupa o veste trista nu mai avem si parca nici de bucurie nu prea mai gasim suficiente minute. Si, din nou, se naste nevoia acuta de o reintoarcere la un echilibru care sa ne dea cel putin impresia ca reusim sa facem fata acestei viteze ametitoare.

Intalnirile noastre scurtcircuitate de mesaje si bipaitul telefoanelor sa fie puse la adapost si sa dureze mai mult. Cu o ora, cu doua, cu cat ne va fi suficient sa simtim ca am revenit cu picioarele in offline si ca omul din fata noastra si-a pierdut din aura de avatar redevenind... om.

Sa nu mai scrutam profiluri, ci sa cautam oameni si personalitati. Sa redescoperim individul unic, cu defecte si calitati deopotriva,  nu imaginate sau deduse de noi in urma unui scroll pe pagina personala din social media, ci in urma unor conversatii reale.

Offline-ul castiga teren, incearca sa recapete o batalie pe care multi o credeau pierduta. Ca niciodata insa nu am fost mai aproape de dovezile unor dezechilibre care ne-au amintit de ceea ce, in fapt, n-am pierdut niciodata: emotiile.

Iar intoarcerea la emotii va insemna si intoarcerea la om. Sa aveti un an asa cum va doriti!
Autor: Ioana Andreea Pavel


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016