Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa fii milionar? Mai gandeste-te...

Tags: milionar, warren buffet, viata personala, munca

"Cel mai mare pacat din lume este sa mori bogat" (Warren Buffet, declarat cel mai bogat om din lume in 2010). Sunt multe lucruri pe care ni le dorim de la viata. O familie, o masina, o afacere de succes, o avere. Exista insa, din fericire, si o multime de oameni care vor avea un singur raspuns: "sanatate". Nu este insa primul gand care ne vine in minte. Zi de zi, inconjurati de o lume in care puterea financiara este mana care arunca zarurile, ravnim la lucrurile care, in definitiv, ne fac nefericiti.
Tocmai de aceea, in opozitie cu ceea ce a intrat deja in obisnuinta, dorinta de a castiga din ce in ce mai multi bani ar trebui pusa pe planul al doilea. In schimb, a trai cu adevarat clipa prezenta si a-ti dori sa fii mai bun ar trebui sa reprezinte elemente suficient de puternice care sa te propulseze exact acolo unde iti doresti sa ajungi.

Asa ca nu gandi ca un milionar in speranta ca vei ajunge acolo. Nu-ti sacrifica viata personala, timpul liber, pauza de pranz, cafeaua de dimineata, plimbarea in parc pentru a urmari tiparul unui succes construit pe motive gresite.

Trezeste-te devreme. Dar nu pentru a face bani de la prima ora, ci pentru a te bucura de o noua zi in care poti profita de orice moment.

Fa miscare in fiecare zi. Nu pentru a reusi sa stai inchis in birou cat mai multe ore, ci pentru a te bucura de sanatatea organismului tau si pentru a avea zile in care problemele de sanatate nu-ti vor stirbi voia buna.

Nu-ti alimenta temerile. Orice indoiala pe care o ai ar trebui sa dispara. Nu este un lucru pe care il poti realiza peste noapte, dar pe care trebuie sa il ai in vedere in permanenta. Nu te gandi ca vei da gres chiar dinainte de a incerca.

Vezi ce functioneaza pentru tine. Optiunile sunt nenumarate. Exploreaza si incearca sa descoperi ce ti se potriveste. Nu ramane pe loc atunci cand, in realitate, ti-ai dori sa alergi.

Ia pranzul in liniste si nu te grabi. Nu sari peste masa de pranz si acorda-i mai mult de cinci minute. Si daca tot iei o pauza, asigura-te ca lasi cu adevarat munca la o parte si ca pauza ta inseamna detasare si nu un prilej de evaluare a sarcinilor pe care le mai ai de indeplinit pana la sfarsitul zilei.

In plus, nu uita ca educatia ta nu se termina niciodata. Fa-ti timp pentru studiu in fiecare zi si profita de posibilitatea de a invata si de a deveni mai bun in domeniul tau sau de a descoperi ceea ce te intereseaza cu adevarat.

Te apropii de succes prin ceea ce esti, prin felul in care iti gestionezi prezentul, prin modul in care alegi sa traiesti fiecare secunda si prin deciziile pe care alegi sa le iei in fiecare zi. Atata vreme cat esti sincer cu tine insuti, nu vei mai avea nevoie sa imprumuti tiparul de gandire al unui milionar.

Asa ca nu o sa intreb ce-ti doresti de la viata, ci de la tine.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Srefan 18-Oct-2011 17:54:29
Excelent articol! Asa este dar mergem ca o turma spre dezastru
modul asta prostesc de autodistrugere este luat ca model de comportare ca standard de perfectiune si succes,dar cind te trezesti la relitate este deja prea tirziu!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016