Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zidul invizibil dintre tine si succes

Tags: dezvoltare personala, succes, decizii, lectii, vise

Cum este si firesc, oamenii au definitii variate ale ideii de a avea succes. Sentimentul pe care ni-l dorim insa este unul comun si are la baza starea de bine, multumirea de a fi ajuns acolo unde ne-am dorit.


Exista lucruri pe care le facem in mod inconstient in timp ce ne indreptam catre ceea ce speram ca ne ajuta sa avem succes. Sunt mici obiceiuri sau trasaturi de caracter de care putem scapa odata ce le-am identificat.

Ne e frica de riscuri. Ai ascuns vreodata ceva de teama ca altcineva sa nu ti-l ia sau sa nu-l strice? Si ti s-a intamplat sa ascunzi acel lucru atat de bine incat sa nu mai stii nici tu unde l-ai ascuns? Cam asta se intampla si cu dorintele noastre atunci cand le ascundem. Le ingropam atat de adanc incat nu le mai gasim sau uitam definitiv de ele. Tocmai de aceea trebuie sa indraznim, sa avem inima deschisa catre nou, sa mergem inainte chiar si atunci cand suntem nesiguri, sa traim plini de curaj chiar si atunci cand ne e frica.

Ii lasam pe altii sa ia decizii in locul nostru. Cand simtim ca am pierdut controlul asupra unei situatii, poate parea la indemana sa lasam pe altcineva sa gestioneze totul. Dar nu uita ca atunci cand dai fraiele altei persoane, vei avea prea putin de zis legat de directia spre care te va conduce. Fii stapanul propriei vieti, ia decizii si asuma-ti-le.

Nu credem in propriile vise. Nu conteaza ca vrem sa scriem o carte, sa calatorim in Japonia, sa incepem o afacere, sa invatam sa cantam la un instrument muzical, sa gasim iubirea adevarata sau orice altceva. Primul pas (si, de regula, cel mai greu si cel mai lung) este sa credem ca visele noastre sunt posibile.

Toleram prezenta oamenilor negativi in viata noastra. Uneori ii iertam pe cei din jur pentru ca pur si simplu ni-i dorim in vietile noastre. Alteori renuntam la ei pentru ca ajungem intr-un punct in care ne saturam. A renunta la unii oameni este una dintre cele mai dureroase metode de a rezolva o problema, dar este necesar sa facem asta din cand in cand.

Ne asteptam la fericire continua. Niciun drum nu este lipsit de coborasuri, iar fericirea adevarata se gaseste in realitate. Asta inseamna ca trebuie sa acceptam si partile mai putin bune din viata de zi cu zi si sa intelegem ca astfel de intamplari neasteptate si neplacute fac parte din viata.

Pierdem din vedere lectia. Tot ce se intampla in viata se intampla cu un motiv. In tot exista cate o lectie pe care trebuie sa o invatam si sa crestem. Unii oameni dispar din vietile noastre pentru ca noi sa putem merge mai departe.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016