Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce stie sa faca primul robot cu simtul umorului

Tags: emiew, robot, simtul umorului, hitachi, glume, gesturi, robotul, dialoguri

Daca prietenii tai rad din bun simt la glumele tale care nu sunt neaparat amuzante si nu se indura nimeni sa-ti spuna ca trebuie sa mai cizelezi sau sa imbunatatesti simtul umorului, un robot creat de cercetatorii japonezi isi poate da seama singur daca gluma pe care a facut-o nu e cea mai reusita.

Inginerii care lucreaza pentru compania Hitachi au prezentat saptamana aceasta, potrivit Mediafax, primul robot din lume cu simtul umorului, capabil sa faca glume, sa poarte dialoguri intregi si sa isi dea seama daca a facut o gluma nu tocmai amuzanta, analizand reactia  interlocutorului sau.

Robotul cu simtul umorului se numeste Emiew, are 80 de centimetri inaltime, merge pe senile si e vopsit in alb si rosu.

In functie de programarea facuta de cei care l-au creat, Emiew poate analiza intrebarile si poate purta o conversatie cu interlocutorii sai.

Chiar daca simtul umorului nu este inca suficient de dezvoltat, micutul robot e capabil sa inteleaga mecanismul prin care se formeaza o gluma. Robotul este conectat in permanenta la internet si are capacitatea de a intelege si de a analiza reactiile si inclusiv unele gesturi ale interlocutorilor sai.


Hisashi Ikeda, unul dintre cei care au construit robotul, a declarat ca robotul poate intelege astfel ceea ce comunica un om inclusiv in cazurile in care acesta din urma se exprima numai prin gesturi.

Compania Hitachi a creat robotul atat cu rolul unui animal de companie, cat si pentru functia de receptionist. Emiew este acronimul de la "Excellent mobility and interactive existence as workmate".
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016