Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OpenBudget: Platforma pentru cetateni, dar si pentru firme. Unde ajung taxele si impozitele pe care le platim

Tags: openbudget, solib, societatea pentru libertate individuala, claudiu nasui, impozitele, taxele

O platforma unica in Romania a fost lansata recent de Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib), o organizatie non-guvernamentala care promoveaza educatia economica in Romania, a lansat marti platforma interactiva de transparenta bugetara Open Budget.

Prin noua platforma se pot vedea cate taxe si impozite plateste un salariat roman, cum sunt alocati banii publici, avand totodata si posibilitatea de a modifica aceste date dupa propria preferinta, anunta HotNews.ro.

In acest sens, Claudiu Nasui, presedinte SoLib, a declarat:

"Prin Open Budget incercam sa oferim oamenilor posibilitatea de a intelege modul in care statul gestioneaza banii publici, pentru ca rezultatul acestui proces are un impact direct asupra vietii fiecaruia dintre noi. Atunci cand actiunile guvernamentale pot fi intelese si verificate de oricine, autoritatilor le va fi mai greu sa faca promisiuni electorale nerealizabile, sa distribuie bugetul Romaniei intr-un mod ineficient sau in scopul satisfacerii propriilor interese".

In cadrul cel patru sectiuni interactive si interconectate se poate vedea nivelul impozitelor din economie. De asemenea, pot fi vizualizate:

- impactul fiscal asupra unui salariat, in functie de salariul introdus de acesta; s
- sumele pe care statul le colecteaza din impozite, contributii, taxe, accize sau din alte surse;
- modul in care sunt directionati banii colectati de stat, in functie de ordonatorul de credite caruia ii sunt destinati, domeniul inspre care se transfera si natura fondurilor cheltuite.

Explicand modul in care functioneaza platforma, potrivit HotNews.ro, Nasui a adaugat:

"Practic oricine poate deveni un planificator, pus in situatia de a aloca resurse finite catre nevoi infinite. Orice crestere a cheltuielilor, trebuie sa atraga cresterea veniturilor sau scaderea altor cheltuieli, pentru a evita o crestere a deficitului bugetar".
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016