Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii antivirus si audit de securitate IT pentru institutiile care utilizeaza Windows XP

Tags: solutii antivirus, windows xp, audit securitate, securitate it

Ministerul pentru Societatea Informationala recomanda institutiilor publice care utilizeaza Microsoft Windows XP, al carui suport tehnic a expirat, sa instaleze pe calculatoare solutii antivirus, sa actualizeze in permanenta aplicatiile instalate si sa realizeze un audit de securitate informatica.
Recomandarile se regasesc intr-un document disponibil pe pagina web a ministerului, denumit "Ghid orientativ privind recomandarile de securitate la nivelul institutiilor publice pentru protectia informatiilor, in situatia utilizarii terminalelor care folosesc Microsoft Windows XP SP3".

Microsoft a retras, la 8 aprilie, suportul tehnic si de securitate pentru Windows XP, sistem de operare lansat in urma cu 12 ani.

In lipsa actualizarilor, calculatoarele pe care ruleaza acest sistem de operare pot deveni vulnerabile la virusi si alte programe care afecteaza securitatea si confidentialitatea datelor.

Institutiile publice utilizeaza un numar de 144.000 de licente Windows XP, potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI).

Fara a fi exhaustive si nici limitative, recomandarile de securitate ale MSI sunt adresate institutiilor publice pentru protectia informatiilor, in situatia utilizarii calculatoarelor dotate cu Microsoft Windows XP SP3, "cu rugamintea de a fi implementate in cadrul retelelor informatice proprii".

Potrivit MSI, fiecare institutie publica trebuie sa realizeze evaluarea tipului de informatie prelucrata/stocata pe calculatoarele institutiei si va introduce proceduri/masuri de partitionare a unor informatii/date.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016