Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un mar vechi de 4.000 de ani va fi injectat cu versiunea codata a Wikipediei

Tags: mar, versiunea codata, wikipedia, joe davis, adn, copacul cunoasterii

Inspirat de legenda fructului interzis, gustat de Eva in Gradina Raiului, un specialist care lucreaza in laboratorul de genetica al Universitatii Harvard vrea sa creeze un nou copac al cunoasterii.

Astfel, un soi de mar vechi de 4.000 de ani va fi injectat cu un ADN care contine o versiune codata a enciclopediei virtuale Wikipedia. Acest mar, noteaza Mediafax, e considerat cel mai apropiat de cel din versiunea descrisa in Biblie.

Denumirea pe care specialistul Joe Davis, in varsta de 63 de ani, a ales-o pentru mar este Malus ecclesia. Potrivit Mediafax, acesta a explicat ce anume presupune ADN-ul respectiv:

"Am inventat o metoda nu doar pentru a pune un singur strat de informatii sub o gena, ci multe straturi cu date - ca papusile Babuska. Fiecare molecula de ADN are disponibile trei pagini cu informatii. Acest lucru este posibil pentru ca ADN-ul poate fi reprezentat de trei numere diferite. Asadar, am creat acest cod genetic matematic care imi permite sa scriu trei straturi de informatii folosind cele trei numere, pe care le inserez in anumite zone din ADN".



Au fost codificate, noteaza sursa, doar primele 50.000 de pagini ale site-ului, acestea fiind doar jumatate din cele mai vizitate pagini din Wikipedia.

Intr-o declaratie facuta pentru publicatia The New Yorker si preluata de agentia de stiri romana, Joe Davis a explicat ca ADN-ul poate fi comparat cu o carte cu 750 de milioane de litere, alcatuite din cele patru litere ale ADN-ului - A, T, C si G.

In urma codificarii, litere vor fi introduse in mar prin intermediul unei bacterii care va evolua si care, asa cum explica sursa, isi va insera propriul genom in peretii celulari ai fructului.

Acelasi Joe Davis este si cel care a inserat cuvintele filosofului grec Heraclit in genele unei muste.


Foto.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016