Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mascote care au facut istorie

Tags: mascote, branduri, reclame, urs polar, mascota michelin

Creatii ale naturii sau doar ale inchipuirii umane, adorate de cei mici si mari deopotriva, mascotele sunt reprezentari ale brandului menite sa il faca mai simpatic si mai usor de recunoscut. Fac parte din identitatea vizuala a unei marci, contribuind la personalizarea acesteia. Iar unele dintre ele au fost create cu atata iscusinta si au fost atat de indragite incat au rezistat testului timpului.
Iata cateva dintre cele mai renumite mascote din toate timpurile.
Ursul polar Coca-Cola. A fost creat in 1922 si a aparut pentru prima data intr-o reclama print din Franta. A fost atat de indragit incat nu s-a mai renuntat la el, iar in 1993 a fost conceputa si varianta animata, difuzata in cadrul celebrei campanii „Luminile Nordului”.

Oaia Serta. Tocmai a implinit un deceniu de existenta si este reprezentarea saltelelor Serta, cele care aduc linistea somnului. Ideea mascotei a venit dupa o noapte de nesomn a creatorului ei.
Rata AFLAC. A fost realizata in 1999 pentru compania de asigurari Aflac si a devenit atat de populara incat au fost create pentru ea o pagina de Facebook si un cont de Twitter.
Soparla GEICO. Faimoasa reptila britanica s-a nascut in 1999 dintr-o pura coincidenta de nume. In limba engleza, numele firmei de asigurari Geico se asemana fonetic cu „gecko” (o specie de soparla).   
Omuletul AOL. Este reprezentarea iconica a optiunilor de email si AIM furnizate de AOL inca din 1996.
Baietelul din aluat Pillsbury (Doughboy Pillsbury). A fost imaginea de promovare a produselor de patiserie Pillsbury din 1965 si pana in 2004. Apoi, a avut parte de un rebranding care i-a schimbat si numele in Poppin’ Fresh.
Dl. Aluna (Mr. Peanut). A fost creat in anii `50 pentru producatorul de alune Planters.



Tigrul Tony
. Este mascota cerealelor Kellogg's Frosted Flakes din anii `50.



Bomboanele M&M
. Au prins viata in 1941, servind multa vreme promovarii faimoaselor bomboane. Totusi, pentru o perioada s-a renuntat la „serviciile” lor, fiind reinviate in urma cu 6 ani.
 
Omul Michelin. Este poate cea mai „batrana” mascota, creatie a fratilor Michelin din 1898.
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016