Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanzarile iPhone au crescut cu 17% in primul trimestru al anului. Care este valoarea actiunilor Apple

Tags: vanzari iphone, actiuni apple, pret iphone 4, pret iphone 5

Profitul net al Apple a urcat in primele trei luni ale anului cu 7%, la 10,2 miliarde dolari, in timp ce veniturile au avansat cu 4,7%, la 45,6 miliarde dolari, datorita cresterii vanzarilor de iPhone-uri, a anuntat compania, care a majorat totodata programul de recompensare a actionarilor.
Apple a intrat, incepand din acest an, intr-un acord de distributie cu China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila la nivel global dupa numarul de clienti, care a introdus astfel iPhone in oferta.

Analistii de pe Wall Street anticipau un profit de 9,1 miliarde de dolari si venituri de 43,5 miliarde de dolari.

Vanzarile de iPhone-uri au urcat astfel in primele trei luni ale acestui an cu 17%, la 43,7 milioane de unitati, fata de 37,43 milioane in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Marja de profit brut a Apple a urcat la 39,3% in primele trei luni ale acestui an, fata de 37,5% in perioada corespunzatoare a anului trecut, in timp ce veniturile obtinute de companie in China, Hong Kong si Taiwan au avansat cu 13%, la 9,3 miliarde de dolari.

Apple a anuntat totodata ca a majorat cu 30 miliarde de dolari plafonul programului de recompensare a actionarilor prin rascumparare de actiuni, de la 60 miliarde de dolari la 90 miliarde de dolari, si ca a imbunatatit dividendul, precizand ca va contracta imprumuturi pentru a acoperi aceste masuri, transmite Bloomberg.

Actiunile Apple au urcat cu 8,5% in extinderea sedintei de tranzactionare de miercuri la New York, dupa ce au coborat cu 6,5% de la inceputul acestui an si cu 25% fata de maximul record inregistrat in 2012.




Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016