Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trucuri pentru a fenta noua politica de confidentialitate Google

Tags: politica de confidentialitate google, google, gmail, google search, browser web

Incepand cu data de 1 martie 2012, Google isi modifica politica de confidentialitate, cu scopul de a crea profiluri cat mai detaliate ale utilizatorilor sai. Astfel, gigantul IT va combina informatiile din toate serviciile sale (Google search, Gmail, YouTube, Google Maps, Google+).
Avand in vedere ca acest lucru ne va influenta in mod direct, deoarece nu putem concepe sa nu mai folosim motoarele de cautare, mailul sau retelele de socializare, trebuie sa fim foarte atenti de acum inainte ce informatii dorim sa fie colectate despre noi.
 
Daca va numarati printre utilizatorii Google ingrijorati de efectele introducerii noii politici de confidentialitate, iata cateva metode prin care puteti minimiza riscurile ca siguranta online sa va fie afectata.
 
1. Distribuirea informatiilor pe mai multe canale – o metoda buna de recastigare a sigurantei online este aceea de a distribui informatiile personale utilizand mai multe servicii in locul unuia singur. Daca utilizati exclusiv produsele Google, de exemplu efectuati cautari cu Google Search, corespondati cu prietenii si apropiatii pe Gmail si Google Plus, va faceti cunoscuta locatia prin Google Maps si va ordonati agenda utilizand Google Calendar, atunci Google stie tot ce faceti online. Utilizand mai multe servicii diferite, veti putea sta mai linistit, deoarece nu veti acorda accesul la toate informatiile personale unei singure companii.
 
2. Utilizarea unui proxy – o alta metoda este utilizarea unui serviciu proxy care trimite cererile dumneavoastra catre Google, indepartand insa informatiile personale. Puteti folosi Scroogle.com sau plugin-ul Google-Sharing pentru Firefox.
 
3. Segmentarea email-urilor – un alt sfat util este sa utilizati adresa de mail primara (pe care o au cei mai multi cunoscuti) doar pentru trimiterea de email-uri. Apoi va puteti crea noi conturi de mail pentru alte servicii, de exemplu, sa aveti o adresa separata pentru contul Picasa si alta pentru Google Reader. Astfel, Google nu mai poate corela continutul email-ului cu pozele personale sau cu cartile preferate.
 
4. Folosirea mai multor browsere web – atunci cand sunteti conectat la un serviciu Google, precum Gmail, toate cautarile efectuate in acel browser sunt logate si asociate contului respectiv Google. Puteti utiliza browsere separate pentru a va loga in doua conturi Google diferite in acelasi timp, sau puteti folosi un browser in care sunteti logat in contul Google si un alt browser in care nu sunteti logat deloc.
 
5. Dezactivarea istoricului web Google – astfel Google nu mai poate folosi informatiile colectate pentru personalizarea rezultatelor. Totusi, Google retine istoricul cautarilor pentru a il utiliza in realizarea profilului.
 
6. Utilizarea alternativelor Google in cazul smartphone-urilor – este mult mai dificil sa va deconectati de la Google atunci cand folositi un smartphone deoarece contactele Google si contul Gmail sunt integrate in functionalitatea telefonului. Solutia ar fi sa utilizati alternative Google atunci cand este posibil. De exemplu, folositi un alt browser web, un alt motor de cautare si alte harti GPS, pentru a evita ca Google sa va colecteze informatiile personale.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016