Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 semne ca nu iti traiesti viata la potential maxim

Tags: a trai viata la potential maxim, obiective, viata, vise, entuziasm, muncesti doar pentru bani

Crezi ca nu iti traiesti viata la potentialul maxim? Iata cateva semne care ar trebui sa iti dea de gandit in acest sens.
1. Nu te trezesti entuziasmat dimineata 
Daca nu trezesti entuziasmat cu privire la ziua care iti sta in fata, este posibil sa nu iti traiesti viata la potentialul maxim. Atunci cand ai un scop maret in viata, te trezesti plin de energie si entuziasm, de-abia asteptand sa iei viata in piept. 
 
„In ultimii 33 de ani, m-am privit in fiecare dimineata in oglinda si m-am intrebat: Daca astazi ar fi ultima zi din viata, as vrea sa fac ceea ce urmeaza sa fac azi? Si ori de cate ori raspunsul era NU, stiam ca trebuie sa schimb ceva.” – Steve Jobs
 
2. Treci rapid de la stari de depresie la stari de extaz
Daca nu reusesti sa scapi de schimbarile bruste de dispozitie, inseamna ca nu iti traiesti viata la potential maxim. Daca o saptamana viata ti se pare minuntata, iar urmatoarea saptamana ti se pare insuportabila, atunci iti lipseste acel ideal maret. Atunci cand iti traiesti cu adevarat viata, starile de depresie sunt mult mai rare.
 
3. Nu te simti implinit
Chiar daca ai realizat multe pana in prezent si ai pentru ce sa fii recunoscator, simti ca iti lipseste ceva in viata. Daca faci toate lucrurile pe care societatea le considera „corecte” sau „bune” si totusi simti ca ceva este in neregula, inseamna ca nu traiesti viata la potential maxim.
 
„Multi oameni au o idee gresita despre ce inseamna fericirea adevarata. Nu o obtii prin satisfacerea poftelor personale, ci prin fidelitatea aratata unui scop demn de pretuire.” – Heler Keller
 
4. Esti inconjurat de oameni care te descurajeaza
Daca iti dai seama ca esti inconjurat de oameni negativisti si pesimisti, care nu inceteaza sa se planga si sa te descurajeze, atunci cu siguranta nu traiesti viata la potential maxim. Daca nu ai persoane pe care sa le admiri, inseamna ca iti petreci majoritatea timpului in compania unor oameni nepotriviti.
 
„Esti media celor cinci oameni cu care iti petreci majoritatea timpului.” – Jim Rohn
 
5. Iti neglijezi visele deoarece ti-e frica de schimbare
Daca iti doresti de mult sa realizezi anumite lucruri, insa nu gasesti niciodata momentul oportun, inseamna ca nu iti traiesti viata la potential maxim. Daca exista multe lucruri pe care ti-ai dori sa le faci in viata, insa nu ai curajul necesar, inseamna ca trebuie sa iti schimbi abordarea. Atunci cand esti fericit cu viata ta, iti petreci timpul facand lucrurile care iti plac cel mai mult.
 
„Daca palnifici in mod deliberat sa fii mai putin decat esti in stare sa fii, atunci trebuie sa te avertizez ca vei fi nefericit pentru tot restul vietii tale.” – Abraham Maslow
 
6. Munca te stoarce de energie si nu iti aduce nicio satisfactie
Daca mergi la munca doar pentru a-ti asigura un trai linistit si a plati facturile lunare, insa nu esti cu adevarat pasionat de ceea ce faci, cel mai probabil nu traiesti viata la potential maxim.Atunci cand ai un tel maret in viata, nu ai un loc de munca, ci o chemare, o vocatie. Munca nu te stoarce de energie, ci te reimprospateaza.
 
7. Te simti prins intr-o capcana si nu stii cum sa scapi
Daca te trezesti gandindu-te in mod frecvent ca ai fi mai fericit „daca” s-ar intampla un anumit lucru, atunci cu siguranta nu iti traiesti viata la potential maxim. Daca esti prea stresat si ingrijorat pentru a te mai bucura de viata, ai pierdut din vedere scopul esential.

Via Sensophy
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.93 din 5 - 7 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016