Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cheltuieste mai putin decat castigi. Iata cum

Tags: cheltuieli, economisire, facturi, bani risipiti, datorii, cheltuieli lunare

Suna simplu. Si totusi este atat de dificil. De multe ori ne trezim ca ne scufundam in datorii sau ca, oricum, traim de la un salariu la altul, cheltuind astfel tot ce castigam. Cum putem "invata" sa ne ferim de datorii si sa nu mai cheltuim toti banii pe care ii producem?
Prin simplul fapt ca vei incepe sa cheltuiesti mai putin decat castigi, vei reusi sa elimini datoriile, sa economisesti bani, dar si sa iti reduci nivelul de stres. Atunci cand stii ca dispui de o anumita suma de bani pentru orice eventualitate poti dormi mai linistit noaptea si esti mai putin stresat.
 
Acum vine partea mai dificila. Cum putem sa reducem cheltuielile si sa reusim ca, la sfarsit de luna, sa ramanem cu o suma importanta de bani in cont?
 
In primul rand, va fi nevoie sa economisim. Iata cateva idei:
 
- monitorizeaza-ti cheltuielile. Este indicat chiar sa iti notezi toate cheltuielile. Astfel, vei fi mai putin dispus sa cumperi lucruri inutile. Dupa ce ai realizat o lista cu toate produsele/serviciile achizitionate in cursul unei luni, intreaba-te daca toate acele cheltuieli au contribuit efectiv la starea ta de satisfactie. Asa vei descoperi ce cheltuieli au fost benefice si ce fel de cheltuieli ar trebui evitate pe viitor.
 
- analizeaza-ti facturile. Intreaba-te daca toate serviciile la care esti abonat iti sunt cu adevarat indispensabile. Chiar ai nevoie de cel mai scump abonament de cablu TV sau de-abia ajungi sa te mai uiti la televizor si oricum ai doar 2-3 canale preferate? Poate ai putea reduce abonamentul telefonic. In orice caz, merita sa arunci o privire asupra facturilor lunare.
 
- urmareste-ti obiceiurile. Faci anumite lucruri zilnic care te costa bani si care ar putea fi eliminate? Poate obisnuiesti sa iei masa des la restaurant sau iti cumperi cafea doar din oras, in loc sa o prepari acasa. Daca vei reusi sa economisesti chiar si 5 lei pe zi, evitand niste cumparaturi inutile, vei descoperi ca ai economisit o suma importanta la sfarsit de an.
 
- fa mici imbunatatiri. Alege becurile ergonomice, redu consumul de energie electrica scotand din priza anumite aparate, instaleaza un termostat programabil. Pe termen lung, vei descoperi ca ai economisit multi bani, care erau astfel risipiti.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016