Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa obtii jobul dorit in mai putin de 10 minute

Tags: cum sa obtii jobul dorit, interviu de angajare, angajator, candidat, prima impresie, angajare

In cadrul unui interviu de angajare, ai la dispozitie doar cateva minute pentru a impresiona recruiterul. Prima impresie conteaza intr-adevar, iar daca CV-ul tau a trecut de etapa de screening si ai o sansa reala sa obtii jobul dorit, va trebui sa il convingi pe angajator ca tu esti candidatul ideal in mai putin de 10 minute, sustin specialistii AOL Jobs.
Asadar, daca ai doar 10 minute la dispozitie pentru a impresiona angajatorul, ce poti face?
 
1. Fa o prima impresie de exceptie 
Prima impresie conteaza intr-adevar. Strange ferm mana angajatorului, zambeste-i frumos si exprima-ti entuziasmul si buna dispozitie prin limbajul corpului. Daca nu pari fericit ca te afli acolo, poti presupune ca angajatorul nu te va chema la al doilea interviu.
 
2. Treci direct la subiect
Daca angajatorul iti cere sa ii spui mai multe detalii despre tine, nu incepe cu data nasterii si aminitiri din copilarie. Treci direct la subiect, prezentandu-i acestuia motive clare pentru care ar trebui sa te angajeze pe tine. Ofera raspunsuri clare si succinte, renuntand la informatiile irelevante.
 
3. Asculta cu atentie si raspunde tuturor intrebarilor
Nu incerca sa eviti intrebarile care nu iti convin, oferind raspunsuri doar la intrebarile care te infatiseaza intr-o lumina pozitiva. Chiar daca aceasta tehnica de manipulare este des intalnita in politica, atunci cand te afli in fata angajatorului va trebui sa raspunzi concret tuturor intrebarilor care iti sunt adresate.
 
4. Ofera detalii care sa iti scoata in evidenta nivelul de expertiza
Prin raspunsurile tale, incearca sa ii demonstrezi angajatorului ca esti o persoana motivata, orientata spre rezultate, oferind exemple de situatii clare in care ai excelat. Subliniaza rezultatele obtinute.
 
5. Fapte, nu vorbe
Demonstreaza-ti realizarile in domeniul de activitate, oferindu-i angajatorului exemple concrete. Daca postul presupune abilitati manageriale, trebuie sa fii pregatit sa oferi exemple clare in care ai condus echipe in trecut.
 
6. Ofera suficiente detalii incat sa ii demonstrezi angajatorului ca esti omul potrivit, insa nu atat de multe incat sa il obosesti
Este important ca angajatorul sa stie ca ai experienta necesara si ca vei putea realiza cu succes sarcinile postului, insa nu trebuie sa ajungi sa il plictisesti, oferindu-i prea multe detalii.
 
7. Scoate in evidenta lectiile invatate
Este important sa poti descrie tot ce ai invatat din experientele trecute si modul in care aceste lectii te vor ajuta in vederea imbunatatirii performantei. Poti scoate in evidenta aceste lectii invatate chiar atunci cand esti intrebat care iti sunt punctele slabe.
 
Daca vei fi un candidat entuziast, cu o atitudine pozitiva, care raspunde prompt tuturor intrebarilor adresate si ofera detalii relevante privind experienta si realizarile anterioare, ai toate sansele sa obtii jobul dorit.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016