Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te folosesti de reclama negativa? Afla de la Microsoft

Tags: microsoft, the browser you loved to hate, reclama internet explorer, browser ie9

Exista o vorba care spune ca reclama negativa este pana la urma tot reclama, contribuind in buna masura la notorietatea unui brand. Si poate acest lucru ar fi ramas doar o vorba, daca n-ar fi cazuri menite sa demonstreze ca uneori chiar asa stau lucrurile.
La prima vedere a noului spot pentru Internet Explorer 9, ai zice ca Microsoft se sapa singur, denigrandu-se cu oarece nonsalanta. Mai apoi, descoperi ca de fapt brandul se foloseste in mod ingenios de reclama negativa, transformand nefavorabilul in favorabil.

Inca de la inceput, reclama te surprinde prin titlu: „The Browser You Loved To Hate” (Browser-ul pe care a-i indragit sa-l dispretuiesti). Apoi, prin intrebarea: „Le-ai spus vreodata parintilor tai sa nu mai foloseasca Internet Explorer?,” urmata de afirmatia „Nu esti singurul”.  

Si intr-adevar nu esti singurul. Altii, precum un anume George, au dezvoltat pare-se o adevarata manie in privinta programului Internet Explorer, doar ca una negativa. George cauta sa dezinstaleze browser-ul Microsoft de pe orice computer pe care il intalneste in cale, mentionand printre altele ca „singurul lucru la care este bun e sa downlodeze alte browsere”.

Dupa vizite la psiholog, George pare sa-si fi vindecat obsesia, mai putin pe cea legata de pisica sa despre care crede ca este politista. Clipul se incheie cu adresa de web care sustine campania, The Browser You Loved to Hate , unde cei interesati pot afla mai multe despre produsul Microsoft, precum si opinii ale celor care il utilizeaza.




Videoclipul aduce astfel o nota hazlie in jurul stigmatului cu care s-a ales browser-ul Internet Explorer, scopul sau fiind acela de a-i incuraja pe cei care nu utilizeaza programul Microsoft sa il incerce totusi, in ciuda oricaror perceptii negative pe care le-ar avea in legatura cu acesta.  

„Vino sa afli mai multe despre browser-ul pe care iti place sa il urasti si cum s-a schimbat el de ultima data cand l-ai folosit. Vino si vezi ce spun altii despre revenirea lui Internet Explorer 9. Asta nu inseamna ca tradezi browser-ul pe care il folosesti in prezent, dar sunt cateva site-uri pe care le accesezi zilnic, precum Facebook, si pe care le poti fixa cu IE9. Incearca sa vezi cum functioneaza. S-ar putea sa-ti placa” se mentioneaza pe blogul companiei.  
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016