Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti dependent de smartphone si de internet?

Tags: marketing, smartphone, apple, dependenta de tehnologie, epidemie digitala

Stai mereu si te uiti pe telefon, cam de 50-100 de ori pe zi? Dupa ce esti o perioada deconectat, esti disperat sa treci din nou online? Daca ai raspuns cu da la aceste intrebari, se prea poate sa suferi de dependenta de internet.
Saptamana aceasta, Apple a anuntat noile iPhone-uri 5s si 5c, ceea ce inseamna ca ne aflam in fata unei noi actualizari a smartphone-urilor. Cercetatorii de la Universitatea din Kentucky cred ca aproape 38% din populatia Statelor Unite este dependenta de internet. Iar problema devine din ce in ce mai grava, psihiatrii crezand ca asistam la o epidemie digitala. Psihiatrul american Dr. Keith Albow este de parere ca vom avea de-a face cu cea mai mare epidemie psihiatrica din toate timpurile, caracterizata prin lipsa contactului cu realitatea si a simtului propriului sine, pe masura ce oamenii incep sa petreaca mai mult timp pe internet decat in lumea reala.
 
De ce? Recenta explozie a serviciilor tip cloud si faptul ca trimiterea de mesaje, social media, aplicatiile sunt toate integrate. Este astfel mult prea tentant sa nu fim mereu online.
 
Ultima cercetare realizata de TomiAhohen Almanac sugereaza ca utilizatorul de smartphone isi verifica telefonul, in medie, de 150 de ori pe zi. Adica o data la sase minute.
 
Totul este o urgenta. Am creat asteptarea in societate ca oamenii vor vor raspunde imediat la orice, fara amanare. Este nesanatos si neproductiv.
 
Ca orice alt fel de dependenta, problema este spinoasa nu numai pentru cei implicati, ci si pentru cei din jurul lor. 
 
Care sunt simpromele dependentei:
 
- preocupare exagerata fata de inetrnet si media digitale
- inabilitatea de a controla timpul alocat tehnologiilor digitale
- nevoia de a petrece mai mult timp jucandu-te un joc nou pentru a ajunge la starea de spirit dorita
- acordarea unei importante scazute vietii sociale
- ochi rosii si obositi
- gat teapan 
- dureri de cap
- insomnii din cauza petrecerii a prea mult timp in fata ecranului
- anxietate
- dorinta de a te rupe de relatiile din lumea exterioara.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016