Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri asupra carora sa atragi atentia in timpul unui interviu

Tags: experiente trecute, cunostinte din domeniu, abilitati necesare, interviu de angajare

Interviul de angajare este singurul lucru care te desparte de jobul si cariera visata. Chiar si atunci cand esti cel mai calificat dintre candidati si cand ai recomandari excelente poti sa lasi o impresie proasta recrutorului tau.
Pentru a evita sa iti dezamagesti potentialul angajator trebuie sa acorzi o atentie deosebita in timpul interviului urmatoarelor elemente:

1. Munca

Punctul de baza al unui interviu este sa reusesti sa iti convingi recrutorul de faptul ca dobandesti abilitatile necesare postului pe care ti-l doresti. Angajatorul nu are de unde sa stie care este capacitatea ta de munca, de aceea, este bine sa pregatesti o lista cu marile tale realizari.

2. Compania

Cea mai mare greseala pe care o fac oamenii atunci cand merg la un interviu este ca nu stiu nimic despre compania la care doresc sa se angajeze. Oricat de bine pregatit esti pentru functia pe care iti doresti sa o castigi, poti pierde locul de munca visat daca nu stii sa raspunzi la intrebarea: de ce iti doresti sa lucrezi pentru compania noastra?

3. Cultura

Mediul de lucru te poate determina sa iti iubesti sau sa iti urasti jobul. Pune cateva intrebari recrutorului pentru a-ti da seama ca aveti aceleasi conceptii si ca sunteti pe aceeasi lungime de unda. Nu este nimic mai rau decat sa te lupti din rasputeri sa obtii un loc de munca iar apoi sa iti dai seama ca nu este un loc in care sa te simti comfortabil.

4. Cunostinte din domeniu

Vrei sa iti surprinzi recrutorul? Adu in discutie cateva evenimente recente, lansari de produse ale companiei sau industriei in care aceasta activeaza si arata-i cat de mult te pasioneaza acest domeniu.

5. Experiente trecute

Experientele tale din trecut arata modul in care ai avansat profesional. Trebuie sa fii pregatit sa descrii evenimente trecute, cand ai fost pus in fata unui impas si modul in care ai ales sa rezolvi situatia. Daca o poti prezenta chiar si in cifre vei avea o mai mare putere de convingere si poate chiar vei avea postul asigurat.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016