Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este adevarat ca banii fac diferenta?

Tags: angajati motivati, pachete de recompensa, afacere proprie, recompense personalizate

Cum iti mentii angajatii motivati? Cum le arati ca ceea ce fac ei are valoare? Majoritatea oamenilor care detin afaceri mici aleg sa dea bonusuri sau sa mareasca salariile angajatilor. In timp ce toata lumea este de parere ca banii in plus nu au cui sa ii strice, sa iti motivezi angajatii folosind banii se pare ca nu este cea mai buna solutie pe care o poti lua.
Mai multi specialisti descurajeaza folosirea sumelor de bani pentru a incuraja angajatii, mai ales in momentul in care deja acestia anticipeaza faptul ca vor fi rasplatiti pentru micile favoruri pe care le fac. Mai mult decat atat, exista persoane care cred ca cei rasplatiti cu bani isi vor pierde pasiunea pentru locul de munca si vor deveni "vanatori de recompense". Sa folosesti bani pentru a motiva pe cineva nu este un lucru grav, insa daca esti de parere ca este singura solutie prin care poti asigura succesul companiei tale, nu este un lucru favorabil.
 
Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa priviti in perspectiva atat primele de vacanta, cat si pachetele de recompensa:
 
1. Autonomie
 
Pentru a se simti motivati angajatii au nevoie de respect si autonomie. Atunci cand banii sunt folositi drept momeala, puterea de munca poate fi subminata. In aceasta situatie, angajatii se simt controlati si isi pierd motivatia. O companie care va avea angajati care lucreaza doar pentru bani, va avea intr-adevar rezultate, insa calitatea muncii pe care acestia o fac va fi in continua scadere.
In schimb, le poti oferi angajatilor tai libertati rezonabile, asculta-i si ofera-le posibilitatea de a-si urma si atinge scopurile. Creaza un mediu de lucru pozitiv si placut, nu le oferi doar un premiu pentru care sa se lupte.
 
 
2. Foloseste o varietate de recompense personalizate
 
Ia in considerare valoarea, cerintele si scopurile angajatilor tai. Totul sta in detaliu atunci cand incerci sa iti motivezi angajatii. De cele mai multe ori o suma de bani nu le ofera aceeasi bucurie pe care le-ar oferi-o un sfat de la angajatorul lor in ceea ce priveste cariera sau strategiile de afaceri.
 
Vorbeste cu oamenii din chipa ta, incearca sa ii intelegi, sa le cunosti nevoile si incearca sa le oferi oportunitatea de a creste si de a avea propria lor echipa. Nu ii amagi oferindu-le o suma de bani, deoarece multi dintre ei nu vor sa lucreze o viata intreaga pe acelasi post, unii au planuri marete pentru cariera lor.
 
 
3. Alege-ti o strategie
 
Daca a primi un bonus reprezinta primul scop, angajatii tai vor dori sume din ce in ce mai mari, iar acest lucru nu este in avantajul companiei pe care o conduci. Ca lider, subliniaza obiectivele mai indepartate, cum ar fi misiunea afacerii tale. De asemenea, acorda importanta si atentie si modului in care angajatii tai ajung la obiectivele personale. Recompenseaza-i pe cei care au abilitatile pe care compania ta le cauta. 

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016