Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 lucruri ciudate pe care nu le stiai despre corpul tau

Tags: lucruri ciudate, corpul uman, unicitate, lucruri pe care nu le stiai despre corp

Crezi ca stii totul despre corpul tau? Mai gandeste-te. Exista multe lucruri "ciudate" pe care cercetatorii le-au descoperit recent cu privire la corpul uman. Iti prezentam in continuare opt dintre acestea.
1. Corpul nostru poate produce aspirina
Consumul de fructe si legume ajuta corpul uman sa produca propria aspirina. Conform unui studiu recent, participantii care au primit doze ridicate de acid benzoic, o substanta naturala care se gaseste in fructe si legume, au fost capabili sa produca propriul acid salicilic, componenta cheie care confera aspirinei proprietatile sale antiinflamatorii si de ameliorare a durerilor.
 
2. Somnul de dupa-amiaza iti creste productivitatea si iti imbunatateste dispozitia
Un somn de dupa-amiaza de doar 20 de minute iti creste nivelul de vigilenta, iti imbunatateste starea de spirit si sporeste productivitatea. Starea de bine resimtita dupa un pui de somn poate dura pana la 7 ore. De asemenea, somnul de dupa-amiaza scade riscul de deces provocat de boli cardiace.
 
3. Fiecare persoana are o amprenta a limbii unica, asa cum este si cea digitala. Amprenta limbii poate fi folosita pentru identificarea unei persoane.
 
4. Apendicele nu este un organ inutil
Fiind considerat de multi a fi un organ inutil, apendicele este de fapt un „adapost” pentru bacteriile benefice din stomac, ajutand digestia.
 
5. Corpul este mai inalt dimineata decat seara
Corpurile noastre sunt cu aproximativ 1 cm mai inalte dimineata decat seara, datorita excesului de lichid dintre discurile vertebrale. Pe masura ce ziua inainteaza si suntem nevoiti sa petrecem mia mult timp in picioare, discurile se comprima si lichidul se scurge, astfel incat devenim putin mai scunzi decat eram dimineata.
 
6. Oamenii stralucesc in intuneric
Corpul uman emite mici cantitati de lumina, care sunt nedectabile cu ochiul liber. Se cunoaste de mult timp ca toate fiintele vii produc o cantitate redusa de lumina ca urmare a unor reactii chimice ce au loc in interiorul celulelor.
 
7. Pozitia corpului iti afecteaza memoria
Amintirile sunt strans legate de simturi. Un anumit miros sau sunet ne poate aminti de un moment distant din trecut sau chiar din copilarie. Iar daca vrei sa iti amintesti mai usor anumite episoade din trecut, este indicat sa adopti aceeasi pozitie a corpului pe care o aveai atunci cand evenimentul a avut loc.
 
8. Blondele au mai mult par
Se spune ca blondele se distreaza mai mult, dar acestea mai au un atu: au o podoaba capilara mai bogata. Culoarea parului determina si desimea sa. Un om obisnuit are in medie 100.000 de foliculi de par in cap, in timp ce blondele au in medie 146.000 de folicule de par in cap. Persoanele cu par roscat au parul cel mai rar, avand in medie doar 86.000 de foliculi de par.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016