Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti protejezi site-ul de hackeri

Tags: hackeri, atacuri, website, companii, webmaster tools, actualizare, securitate, internet

Hackerii sparg in mod frecvent website-uri diverse cu scopul de a directiona vizitatorii catre site-uri false, a ii infecta cu virusi si se putea infiltra in bazele de date pentru a fura datele utilizatorilor.
Google identifica zilnica 9.500 de website-uri infectate cu virusi, 4000 dintre acestea fiind site-uri perfect legitime care au fost compromise de hackeri. Cele mai vulnerabile la astfel de atacuri sunt companiile mici, deoarece acestea nu dispun in general de expertiza si software-urile de securitate necesare. Companiile mici pot inregistra pierderi semnificative daca site-urile lor ajung pe listele negre ale Google, din cauza hackerilor.
 
Ce putem face pentru a preveni astfel de atacuri? 
 
Actualizeaza in mod constant software-urile instalate
Hackerii cauta in general gauri de securitate in sistemele de management al continutului pentru a putea ataca mai multe website-uri in acelasi timp. Actualizeaza in mod frecvent software-urile utilizate. Specialistii sustin ca site-urile care sunt infectate cu malware si apoi curatate, dar care nu isi rezolva vulnerabilitatile, vor fi reinfectate.
 
Foloseste parole puternice
Este absolut obligatoriu sa folosesti parole puternice, deoarece hackerii incearca deseori sa sparga sau sa fure parolele software-urilor web si serverelelor FTP. Parolele obisnuite si previzibile pot fi sparte cu usurinta. De asemenea, este important sa protejezi PC-urile de virusi deoarece acestia pot contribui la furtul parolelor.
 
Inregistreaza-te pe Google Webmaster Tools
Daca vei intra pe lista neagra Google, la care fac apel browserele web Chrome, Firefox si Safari, traficul web pentru site-ul tau se va reduce semnificativ. Daca te inregistrezi pe Webmaster Tools, vei primi notificari imediate cu privire la infectiile malware depistate, uneori inainte ca site-ul sa intre pe lista neagra Google. Acest site furnizeaza de asemenea detalii exacte despre problema raportata. Vei putea curata site-ul mai repede si sa reintri in gratiile Google.
 
Apeleaza la experti
Companiile care se bazeaza in mare masura pe website-uri ar trebui sa angajeze firme specializate care sa le monitorizeze activitatea web pentru a detecta orice posibil atac, sa scaneze si sa elimine vulnerabilitatile de securitate si sa repare site-urile in cazul in care acestea sunt compromise. Companiile care detin baze de date cu informatii personale ale clientilor ar trebui sa se asigure ca iau toate masurile de securitate necesare.

Sursa: Entrepreneur
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016