Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa alegi o parola cat mai sigura

Tags: parola sigura, hackeri, conturi, date de logare, parole nesigure

Chiar daca nu esti dependent de internet, cu siguranta ca ai multe conturi pe diverse site-uri: retele de socializare, conturi de mail, conturi bancare, si lista poate continua. Poate fi dificil, asadar, sa creezi parole sigure, pe care sa le si retii. Iti prezentam in continuare cateva sfaturi utile pentru a te asigura ca parolele tale nu vor fi sparte de hackeri.
Atunci cand creezi o parola, nu ar trebui NICIODATA:
 
- sa folosesti un singur cuvant. Parola ta nu ar trebui niciodata sa fie compusa dintr-un singur cuvant care exista in dictionar.
 
- sa iti folosesti numele real sau numele de utilizator. De asemenea, nu este indicat sa folosesti numele unei persoane apropiate. Daca persoana care incearca sa iti sparga contul te cunoaste, acestea sunt primele cuvinte pe care le va incerca.
 
- sa asezi un numar inainte sau dupa cuvantul real, crezand ca astfel parola nu va fi sparta. Hackerii stiu deja prea bine aceasta tactica.
 
- sa scrii invers un cuvant real sau propriul nume.
 
Atunci cand iti alegi o noua parola, ar trebui:
 
- sa folosesti cel putin sase caractere – preferabil o combinatie de cifre, litere mici si majuscule, precum si simboluri sau semne de punctuatie.
 
- sa introduci cate un simbol sau semn de punctuatie in mijlocul cuvantului. Ex: paro&la
 
- sa alegi un cuvant pe care il poti retine usor, apoi sa inlocuiesti vocalele cu numere sau semne de punctuatie.
 
- sa folosesti doar prima litera a fiecarui cuvant dintr-un citat celebru sau titlul unei melodii care iti place. Apoi, poti adauga si numere si sa schimbi unele litere in majuscule.
 
- sa iti folosesti imaginatia si sa creezi o parola care nu are nicio semnificatie in viata reala. Trebuie doar sa te asiguri ca o retii.
 
- sa scrii gresit anumite cuvinte in mod intentionat.
 
 Alte sfaturi utile:
 
Dupa ce ai creat parola, asigura-te ca nimeni nu are acces la ea:
 
- nu salva niciodata parola pe computerul personal. Mai bine o scrii pe hartie si o pui la loc sigur. Insa cel mai indicat este sa nu scrii niciodata parola, ci sa o retii.
 
- nu da nimanui parola ta. Nimeni nu ar trebui sa iti cunoasca parolele, nici chiar cei mai apropiati prieteni sau membri ai familiei.  
 
- nu raspunde niciodata la email-uri care iti solicita parola sau datele de logare. Nicio institutie nu iti va cere parola prin email.
 
Asigura-te ca iti protejezi datele din mediul online, alegandu-ti o parola sigura.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016