Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FBI: Am putea ramane fara internet pe 9 iulie. Vezi de ce

Tags: hackeri, virus, software malitios, servere dns, redirectionare site

FBI ne avertizeaza ca este posibil sa ramanem fara internet incepand din data de 9 iulie 2012, motivul fiind simplu: un grup international de hackeri au introdus un virus ce a infectat peste 570.000 de computere din intreaga lume. Virusul are capacitatea de a ii directiona pe utilizatori catre site-uri controlate de hackeri.
Hackerii au profitat de mai multe vulnerabilitati ale sistemului de operare Microsoft Windows, reusind sa instaleze un software malitios in computerele victimelor. Acesta dezactiveaza programul anti-virus si micsoreaza viteza de navigare pe internet, insa multi utilizatori nici nu sunt constienti de faptul ca respectivul virus le-a infectat computerul.
 
FBI-ul incurajeaza internautii din intreaga lume sa viziteze site-ul http://www.dcwg.org pentru a afla daca si computerul lor a fost infectat cu respectivul virus si pentru a fi indrumati in legatura cu modul de remediere a problemei. In caz contrar, incepand din 9 iulie, victimele nu vor avea acces la internet.
 
Computerele care au fost infectate de acest virus au fost reprogramate sa foloseasca servere DNS controlate de hackeri, utilizatorii fiind astfel redirectionati catre versiuni frauduloase ale site-urilor pe care le acceseaza. Astfel, traficul pe site-urile respective a scazut, la fel si veniturile din publicitate, iar hackerii au castigat de pe urma click-urilor facute pe site-urile unde victimele au fost redirectionate.
 
In prezent, FBI estimeaza ca un numar de aproximativ 360.000 de computere mai sunt infectate cu acest virus, la cinci luni de la depistare. Cele mai multe cazuri se afla in Statele Unite (85.000), iar alte tari cu peste 20.000 de computere infectate sunt Italia, India, Anglia si Germania. Tarile in care virusul a patruns la nivel mai redus sunt Spania, Franta, Canada, China si Mexic. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016