Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri pentru a face oamenii sa te placa

Tags: parere personala, ofera feedback, barfa pozitiva, repetitia in comunicare, tehnica repetitiei

Ai impresia ca persoanele din jurul tau nu au o parere prea buna despre tine? Nici nu ai idee cat este de simplu sa ii faci sa te placa. Iata cateva trucuri de care poti sa tii cont:
1. Incurajeaza oamenii sa vorbeasca despre ei

Atunci cand vorbesc despre propria persoana, atat in discutiile fata in fata, cat si in conversatiile purtate prin intermediul platformelor social media, precum Facebook sau Twitter, oamenii au aceeasi senzatie placuta precum dupa o masa copioasa sau dupa ce isi primesc salariul. Ofera-le aceasta placere si vei observa ca te vor aprecia tot mai mult.

2. Vrei sa primesti feedback? Pune intrebari

Pune cat mai multe intrebari oamenilor daca vrei sa afli parerea pe care o au despre tine, despre activitatile pe care le desfasori, ori despre proiectele la care lucrezi. Astfel vei descoperi cat de bine te cunosc si vei afla tot ceea ce iti doresti de la ei.

3. Cere sfaturi

Este important pentru cei din jurul tau sa stie ca parerea lor conteaza pentru tine si ca sfaturile lor sunt intotdeauna binevenite. Indiferent daca ai sau nu nevoie de sfatul cuiva, daca vrei sa ii intri in gratii, incearca sa ii ceri parerea, insa nu exagera, pentru ca ai putea fi inteles gresit.

4. Repeta ultimele trei cuvinte

Pentru a te asigura ca ai fost inteles pe deplin de interlocutorul tau, dar si ca acesta a retinut cea mai mare parte a afirmatiilor rostite de tine, incearca sa repeti ultimele trei cuvinte, dar nu la fiecare fraza, ci doar atunci cand consideri ca ai spus ceva important. Acelasi efect se va produce si cand repeti ultimele cuvinte rostite de persoana cu care socializezi. Repetitia cuvintelor sale denota interes, iar astfel intelocutorul isi va duce conversatia la bun sfarsit. Tehnica este extrem de utila in procesul de negociere.

5. Barfeste - dar pozitiv

Oamenii de stiinta au explicat ca ceea ce spui despre ceilalti reflecta modul in care esti tu vazut de oameni. Incearca sa faci complimente celor din jur sau sa ii vorbesti de bine atunci cand nu sunt prezenti si astfel vei lasa o impresie buna despre tine!

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016