Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 calitati ale unui antreprenor remarcabil

Tags: antreprenor remarcabil, antreprenor de succes, empatie, angajator, angajati

Un antreprenor cu adevarat remarcabil nu este interesat doar de bani. Acesta poseda anumite calitati care il deosebesc de ceilalti, reusind astfel sa aiba un impact puternic asupra angajatilor sai, a industriei in care activeaza si asupra intregii comunitati.
Care sunt calitatile unui antreprenor remarcabil? Iata-le pe cele mai importante:
 
1. Se bucura de succesul celorlalti
Echipele cu adevarat exceptionale ies invingatoare deoarece cei mai talentati membri sunt dispusi sa se sacrifice pentru fericirea altora. Acestea sunt alcatuite din angajati care se ajuta reciproc si care pun un pret mai mare pe succesul echipei decat pe succesul personal. Iar aceasta atitutine poate fi data doar de catre un antreprenor exceptional.
 
2. Sunt mereu in cautare de experiente noi
Antreprenorii remarcabili nu se tem de necunoscut. Acestora nu le este frica sa isi asume riscuri. Pentru a avea succes, trebuie sa iti poti controla impulsurile, lasandu-ti totodata imaginea sa zburde, fara a te teme sa incerci ceva nou.
 
3. Nu se gandesc cum sa echilibreze munca cu viata personala, ci se bucura pur si simplu de viata
In realitate nu poti separa viata profesionala de cea personala, deoarece ambele te ajuta sa fii ceea ce esti. Un antreprenor de succes gaseste o cale de mijloc, prin care sa isi includa interesele, pasiunile si valorile personale in viata profesionala de zi cu zi.
 
4. Sunt extrem de empatici
Exceptand cazul in care reusesti sa creezi ceva complet nou, afacerea ta se bazeaza pe satisfacerea unei nevoi sau rezolvarea unei probleme deja existente. Este imposibil sa identifici problemele ce necesita rezolvare daca nu te pui in locul persoanei respective – iar aceasta este o trasatura esentiala a unui antreprenor de succes. Un antreprenor remarcabil nu se pune doar in locul persoanei respective, ci si in locul angajatilor sai. Deoarece succesul unei companii se rezuma in cele din urma la angajatii sai.
 
5. Vor sa isi dovedeasca ceva
Multe persoane doresc cu orice pret sa dovedeasca ca celalalt se inseala. Insa antreprenorii remarcabili au dorinta arzatoare de a-si dovedi ceva lor insisi. De aici vine adevaratul angajament si adevarata daruire.
 
6. Considera banii o responsabilitate, nu o recompensa
Antreprenorii remarcabili vad dincolo de beneficiile materiale. Pentru acestia profitul inseamna cresterea afacerii, dar si recompensarea si dezvoltarea angajatilor. Cu alte cuvinte, acestia nu se gandesc doar la binele lor, ci si la binele celor din jur. Si nici nu se lauda cu asta.
 
7. Stiu ca succesul este trecator, insa demnitatea si respectul dainuie vesnic
Un antreprenor remarcabil nu le ofera angajatilor sai doar beneficii de ordin material si oportunitati de dezvoltare pe plan profesional. Acesta stie ca cel mai important lucru este demnitatea, si de aceea, toti angajatii si clientii sai sunt tratati cu respect.

Sursa: Inc.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016