Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 cai sigure de a obtine mai multe comenzi

Tags: crestere numar de comenzi, vanzari, produse si servicii, abilitati de vanzare

Cum poti creste numarul de comenzi? In primul rand, trebuie sa stii sa iti vinzi produsele si serviciile si sa fii credibil. Clientii nu apreciaza niciodata falsitatea si promisiunile desarte. Pentru a obtine mai multe comenzi si a-ti fideliza clientii, va trebui sa fii hotarat, perseverent, amabil, plin de tact, uman si un bun ascultator. Urmatorii 9 pasi te vor ajuta sa iti perfectionezi abilitatile de vanzare, cel putin asa sustine Robert Ashton in cartea sa, "The Entrepreneur's Book of Checklists".
1. Asculta cu atentie
Daca vei asculta cu atentie consumatorul, vei descoperi de ce isi doreste sa cumpere anumite produse sau servicii. Nu uita ca niciun client nu vrea sa piarda vremea, ci fiecare are de obicei un scop pentru care intra in magazin sau acceseaza site-ul. Intreaba-ti clientii de ce apeleaza la serviciile tale si afla cum gandesc acestia.
 
2. Analizeaza concurenta
In loc sa consideri ca produsele si serviciile firmelor concurente sunt inferioare, afla prin ce se deosebesc acestea de produsele si serviciile oferite de tine. Nu incerca sa le desfiintezi, deoarece vei regreta mai tarziu.
 
3. Du-te la cumparaturi
Ai uitat care sunt motivele principale pentru care alegi sa cumperi anumite produse? Ce fel de fraze iti place sa auzi de la agentii de vanzari? Cum reusesc acestia sa te convinga sa le cumperi produsele? Invata ce anume functioneaza si ce tactici ar trebui evitate.
 
4. Informeaza-te
Nu uita ca poti gasi informatii extrem de utile referitoare la vanzari in carti de specialitate si materiale disponibile pe internet. Informeaza-te, insa alege doar elementele cu adevarat utile, care sunt aplicabile afacerii tale.
 
5. Fii perseverent
Uneori, va trebui sa esuezi de cateva ori pana vei intelege ce anume functioneaza si ce tactici nu mai trebuie utilizate vreodata. Nu renunta niciodata, oricat de multe obstacole ai intalni pe parcurs!
 
6. Creste-ti increderea in tine si in produsele tale
Daca tu nu ai incredere in produsele sau serviciile tale, nu te astepta ca altii sa aiba. Ai incredere in ceea ce vinzi – aceasta este cheia succesului!
 
7. Fapte, nu vorbe
In loc sa promiti multe si sa faci foarte putine, mai bine promite mai putine si fa mai multe. Faptele conving in cele din urma, nu vorbele. Asigura-te ca nu faci promisiuni desarte, altfel risti sa pierzi increderea clientilor pentru totdeauna.
 
8. Nu urmari profitul, ci castigarea increderii si loialitatii clientilor
Asigura-te ca le oferi clientilor tai cea mai buna optiune disponibila pe piata, doar asa vei putea reusi. Daca urmaresti doar sa faci profit, poate ca vei avea succes pe termen scurt, insa pe termen lung efectul va fi dezastruos.
 
9. Fii uman
Nu considera niciodata ca potentialii clienti sunt niste simple comenzi ce asteapta sa fie plasate. Demonstreaza-le clientilor ca iti pasa cu adevarat de ei si trateaza-i ca pe niste fiinte umane, nu ca pe niste generatori de profit.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016