Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa depasesti provocarile, asemenea unui sportiv de performanta

Tags: provocari, sportivi de performanta, medaliati cu aur, antreprenori de succes, gandire negativa, epuizare, frica, provocari mentale, depasirea provocarilor

Atletii de top se confrunta cu aceleasi provocari mentale ca si antreprenorii de succes, ne spune JoAnn Dahlkoetter, un psiholog sportiv din California. Aceasta a antrenat de-a lungul timpului nu doar lideri din lumea afacerilor, ci si cinci campioni olimpici. Se pare ca strategiile folosite de sportivii de performanta pentru depasirea obstacolelor mentale functioneaza si in cazul antreprenorilor.
Acestea sunt cele mai mari provocari mentale ale sportivilor si antreprenorilor de succes:
 
Provocarea nr. 1: Gandirea negativa
Nimeni nu este ferit de gandirea negativa: nici sportivii, nici oamenii de afaceri, nici restul populatiei. Atunci cand descoperi ca ai inceput sa adopti o gandire negativa si vocea aceea nociva din interior iti spune „Nu sunt suficient de bun” sau „Nu pot face asta”, „Nimic nu merge cum ar trebui”, incepe sa iti adresezi intrebari pozitive. Intreaba-te urmatoarele: Ce elemente pozitive exista in cazul de fata? De ce resurse am nevoie pentru a putea avansa in directia dorita?
 
Adreseaza-ti intrebari pozitive care sa te ajute sa progresezi. Poate ca ai pierdut un client si iti pare rau. Adopta o gandire pozitiva: poate ca acel client nu era oricum cea mai buna alegere si acum vei putea gasi un alt client mai important. Obisnuieste-te sa transformi gandurile negative in ganduri pozitive si vei putea intrezari oportunitatile chiar in vremuri de rastriste.
 
2. Provocarea nr. 2: Epuizarea
Asa cum atletii de top se accidenteaza si au de infruntat oboseala, tot asa si afaceristii de succes pot deveni extrem de epuizati din cauza muncii intense. Nu ar trebui sa neglijezi odihna si alimentatia sanatoasa, insa, in acelasi timp, este important sa te deconectezi in mod regulat de la munca asidua. Aceasta deconectare poate dura intre cateva ore si cateva zile.
 
Daca nu poti pleca efectiv in vacanta undeva, este indicat sa iei o „vacanta mentala”. Mergi intr-un loc unde stii ca nu vei fi intrerupt timp de 5 – 10 minute. Respira adanc si vizualizeaza-te relaxandu-te intr-un peisaj de vis. Studiile indica faptul ca meditatia te elibereaza de stresul acumulat si iti imbunatateste sanatatea, in acelasi timp sporind productivitatea. 
 
3. Provocarea nr. 3: Frica
Sportivii care participa la Jocurile Olimpice se antreneaza ani de zile pentru o singura competitie. Antreprenorii pot simti o presiune la fel de puternica atunci cand au de a face cu diverse obstacole si piedici. Atunci cand frica aproape ca te paralizeaza, trebuie sa iti amintesti de unde ai plecat. Aminteste-ti care iti sunt calitatile si aptitudinile care te-au adus la nivelul la care esti acum. Vizualizeaza-te in mod repetat obtinand rezultatul dorit. Apoi, concentreaza-te asupra momentului prezent. Nu te mai gandi la trecut si nu te mai ingrijora de viitor. In schimb, incearca sa stabilesti care este urmatorul pas pe care trebuie sa il iei pentru a obtine rezultatul dorit. Gandurile si actiunile pozitive ajuta la dizolvarea fricii.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016