Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti transformi pasiunea intr-o afacere de succes

Tags: pasiune, hobby, afacere de succes, obiective, profit

Am auzit multe povesti de succes ale unor oameni care si-au transformat pasiunea intr-o afacere profitabila. Nu este totusi simplu sa iti pui pe picioare propria afacere, iar unele hobby-uri transformate in afaceri se dovedesc a nu fi rentabile pe termen lung. Cum poti sti daca pasiunea ta are sanse de izbanda? Urmeaza pasii de mai jos.
Pasul 1: Cerceteaza piata
Poate ca iti place sa croiesti haine, insa vor fi oamenii cu adevarat interesati de produsele tale si dornici sa le cumpere? Inainte de a-ti porni propria afacere si a te decide asupra unui anumit domeniu, va trebui sa iti faci temele. Cerceteaza piata si afla cee isi doresc oamenii si cat de mult sunt dispusi sa ofere pentru produsele sau serviciile tale. Studiaza-ti concurenta si afla care sunt companiile cu care va veti lupta pe piata.
 
Pasul 2: Afla cum poti face profit
Ia in considerare toate costurile. Fiecare afacere este diferita, insa exista anumite costuri ce trebuie luate in considerare: serviciile de contabilitate, crearea logo-ului si a imaginii de brand, cartile de vizita, publicitatea, birourile, dispozitivele necesare. Apoi va trebui sa luati in considerare preturile pe care le puteti percepe. Va trebui sa apelezi la investitori sau dispui de fondurile necesare? Te pot ajuta prietenii sau familia?
 
Pasul 3: Stabileste care sunt trasaturile de care vei avea nevoie pentru a reusi
Simplul fapt ca esti pasionat nu iti garanteaza profitul sau succesul. Analizeaza-te cu atentie si ia in considerare atat punctele forte, cat si slabiciunile. Dispui de abilitatile necesare pentru a convinge oamenii sa te aleaga pe tine, stii cum sa te vinzi? In calitate de antreprenor, va trebui sa iti vinzi in mod constant produsele, viziuneea, compania, dar si pe tine insuti. Poti face acest lucru? In cazul in care raspunsul este nu, atunci va trebui fie sa gasesti pe cineva care sa te completeze din acest punct de vedere, fie sa iti dezvolti astfel de abilitati, sa-ti angajezi un mentor, etc.
 
Pasul 4: Stabileste obiective clare
Este bine sa fii ambitios, insa trebuie sa fii si realist. Stabileste niste termene clare pentru atingerea obiectivelor clare, cum ar fi lansarea primului produs sau serviciu, atingerea unui anumit profit, castigarea unui anumit numar de clienti, etc.
 
Pasul 5: Fa-te cunoscut
Dupa ce ai rezolvat cu succes pasii mentionati mai sus, este timpul sa iti asumi riscul si sa iti lansezi afacerea si sa te faci cunoscut pe piata. Exista multe metode prin care sa te faci cunoscut: anunturi online, participarea la diverse evenimente, brosuri, carti de vizita personalizate, campanii de email marketing, reclame, etc. Totul este sa incepi de undeva si sa iti pui ideea in practica!
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016