Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

15 principii care te ghideaza spre succes

Tags: relatii autentice, principii, succes personal, construire relatii, expert, brand personal,

Pentru a avea succes, este important sa stii ce anume vrei sa realizezi si sa te inconjori de oameni care sa te ajute sa obtii ce iti doresti. Este important sa stabilesti relatii autentice cu cei din jur si sa te straduiesti in mod constant sa te autodepasesti. In continuare iti prezentam alte 15 principii importante care sa te ajute sa atingi nivelul dorit.
1. Stabileste-ti obiective specifice
Cu cat obiectivele tale sunt mai concrete si mai realiste, cu atat va fi mai usor sa le indeplinesti. Atunci cand iti stabilesti in mod constant noi obiective, stii incotro te indrepti si ce vrei sa realizezi.
 
2. Fii dispus sa ceri ajutorul
Solicita ajutor atunci cand ai nevoie. In cel mai rau caz, vei fi refuzat. Insa de cele mai multe ori, oamenii sunt dispusi sa te ajute si sa te indrume.
 
3. Trateaza-i pe ceilalti cu respect 
Ofera respect si vei fi respectat la randul tau. Respecta-i pe toti, chiar si pe cei pe care ii consideri „inferiori” tie.
 
4. Fii sincer si deschis
Sinceritatea a devenit o calitate atat de rara si valoroasa. Orice om cu adevarat sincer este apreciat si respectat.
 
5. Fa-ti temele
Pregateste-te temeinic inainte de orice intalnire sau eveniment important. Nu lasa lucrurile la voia intamplarii.
 
6. Fii perseverent
De multe ori, oamenii nu iti vor raspunde imediat la apeluri sau email-uri. Va trebui sa lasi mandria la o parte si sa incerci de mai multe ori.
 
7. Ramai vizibil si activ
Pentru a-ti construi o retea de contacte, va trebui sa te straduiesti sa ramai mereu vizibil si activ. Nu disparea niciodata, acest lucru poate avea consecinte mai grave chiar decat esecul.
 
8. Fa-ti cat mai multe cunostinte si relatii
De multe ori, cei mai importanti oameni din retea sunt cunostintele, nu prietenii. Putem afla informatii noi in special de la persoanele pe care le cunoastem mai putin deoarece stim deja ce informatii detin prietenii nostri. Este important sa cunosti cat mai multi oameni diferiti, din domenii variate.
 
9. Fii unic, fii tu insuti
Pentru a face o impresie puternica asupra celorlalti, trebuie sa te diferentiezi de restul lumii. Daca vrei sa fii cu adevarat unic, fii tu insuti. Unicitatea ta poate iti poate aduce succesul.
 
10. Invata sa asculti
Cauta mai intai sa intelegi si apoi sa fii inteles. Asculta mai mult si vorbeste mai putin. Oamenii care stiu sa asculte sunt rari si extrem de apreciati.
 
11. Fii indispensabil
A fi indispensabil celorlalti inseamna a avea putere. Ajuta-i pe ceilalti sa-si indeplineasca obiectivele, fa-i pe toti oamenii cu care intri in contact sa se simta speciali, apreciati si intelesi.
 
12. Preocupa-te de succesul celorlalti
Vei avea mai mult succes dupa doua luni in care te-ai preocupat de succesul altora decat dupa doi ani in care ai incercat sa ii convingi pe altii sa se preocupe de succesul tau. – Dale Carnegie
 
13. Devino expert
Pentru a avea cat mai multa influenta asupra celorlalti, devino expert in domeniul tau de activitate.
 
14. Construieste-ti un brand personal
Atunci cand ai o imagine puternica, ai un avantaj real in fata competitiei. Construieste-ti un brand personal pentru a dobandi o identitate credibila, unica si demna de incredere.
 
15. Nu-ti compromite principiile
Nu renunta la principiile si valorile tale sub nicio forma.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.6 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016