Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 trucuri pentru a te face placut

Tags: cum sa te faci placut, atitudine, zambet, relatii autentice, incredere, initiere conversatie

Atitudinea ta face diferenta. Cu cat esti o persoana mai amabila, mai sincera si mai binevoitoare, cu atat iti vei face mai multi prieteni si vei capata increderea si aprecierea celor din jur. Pentru a construi relatii autentice, de valoare cu cei din jur, incearca sa pui in aplicare urmatoarele sfaturi.
Priveste oamenii in ochi
Atunci cand vrei sa interactionezi cu cineva, trebuie mai intai sa stabilesti contact vizual cu persoana respectiva. Daca persoana iti raspunde, privindu-te in ochi, este un semn ca are incredere in tine si ca poti initia o discutie.
 
Zambeste cat mai des
Zambeste tuturor. Zambeste atunci cand initiezi contact vizual. Zambeste oricarei persoane care iti face un serviciu: la restaurant, la magazin, la supermarket, la serviciu, in familie. Daca iti faci un obicei din a zambi cat mai des,  va ajunge sa fie un fel de automatism. Zambeste natural si sincer. Este o metoda simpla de a inveseli pe oricine. Zambetul poate face minuni.
 
Retine cat mai multe nume
Atunci cand te adresezi cuiva, rosteste-i numele. Oricine adora sa isi auda numele rostit, deoarece este un semn de apreciere. Atunci cand rostesti numele cuiva intr-o conversatie, ii demonstrezi ca il apreciezi ca persoana si ii oferi mai multa importanta. Incearca sa retii numele tuturor persoanelor cu care intri in contact.
 
Saluta pe toata lumea
Un „Buna dimineata” si un „Buna ziua” spus la momentul oportun pot face minuni. Creezi o legatura cu persoana respectiva si ii arati ca esti binevoitor si ai o atitudine pozitiva. Saluta toti oamenii cu care intri in contact, oricat de neinsemnati ar parea, pentru a stabili relatii echilibrate si pozitive cu cei din jur.
 
Adreseaza intrebari
Daca nu te pricepi sa initiezi conversatii, cea mai buna metoda este sa adresezi o intrebare simpla. Astfel, elimini barierele si permiti celuilalt sa se simta confortabil sa poarte o discutie cu tine. Daca poti retine anumite detalii legate de persoana respectiva, le poti folosi pentru a initia conversatii ulterioare.
 
Daca nu stii ce sa mai spui, adreseaza o alta intrebare
Atunci cand nu stii cum sa continui o conversatie, cea mai buna metoda este sa adresezi o alta intrebare. Astfel, iti inviti interlocutorul sa continue sa vorbeasca si ii transmiti acestuia ca esti interesat de parerea lui. Totusi, nu inseamna ca trebuie sa adresezi doar intrebari celuilalt.
 
Vorbeste despre propriile tale greseli
Atunci cand esti sincer si iti poti recunoaste propriile greseli, pari mai uman si mai de incredere in ochii celuilalt. Ii arati celuilalt ca esti imperfect, la fel ca si el, si ca nu iti este rusine sa recunosti acest lucru. Daca interlocutorul tau te percepe ca fiind o persoana obisnuita, cu calitati si defecte, care face si greseli, vei capata mai multa credibilitate si va fi mai dispus sa te accepte.
 
Fii tu insuti
Renunta la falsitate. Stabileste relatii bazate pe incredere si respect. Pentru a reusi acest lucru, trebuie sa dovedesti ca esti o persoana reala, nu o persoana falsa. Fii tu insuti, fii sincer si nu incerca sa pari altcineva. Oamenii apreciaza sinceritatea mai mult decat orice altceva. Exista prea multi oameni care poarta masti, nu alege sa fii unul dintre ei.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016