Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 calitati ale unui lider exceptional

Tags: lider exceptional, calitati, autenticitate, conducator, siguranta, perspective

Nu oricine are calitatile necesare pentru a fi un lider de exceptie. Multe din trasaturile unui lider adevarat sunt innascute, altele sunt invatate pe parcursul unei vieti intregi. Exista insa anumite caracteristici pe care oricare lider exceptional ar trebui sa le aiba.
1. Autocunoastere
Acesta isi cunoaste punctele forte dar si pe cele slabe. Stie ce ii place si ce nu, stie ce isi doreste de la viata. Doar asa ii poate cunoaste si intelege cu adevarat pe cei din subordinea sa.
 
2. Siguranta de sine
Acesta nu da dovada de nesiguranta atunci cand actioneaza. De exemplu, nu ii este teama sa angajeze un om mai inteligent sau mai puternic decat el, daca acest lucru va contribui la bunastarea companiei.
 
3. Perspective multiple
Acesta nu este indoctrinat sa gandeasca intr-un anumit fel, ci are multiple perspective asupra vietii. Este deschis la minte si accepta ideile noi. Acesta ia in considerare mai multe puncte de vedere inainte de a lua o decizie.
 
4. Autenticitate
Acesta este sincer cu ceilalti si cu el insusi. Este autentic si nu ii este rusine cu asta.
 
5. Incurajarea inovatiei
Chiar daca el insusi nu este creativ, acesta incurajeaza creativitatea celorlalti, aprecieaza inovatia si gandirea “out-of-the-box”.
 
6. Invatare continua
Un lider exceptional va continua sa invete lucruri noi pe tot parcursul vietii si ii va incuraja pe ceilalti sa faca la fel.
 
7. Entuziasm
Acesta ii sprijina pe ceilalti si da dovada de un entuziasm debordant.
 
8. Impingerea limitelor
Acesta vede potentialul din oameni si ii ajuta pe acestia sa creada in ei insisi, ii motiveaza sa-si atinga obiectivele, sa dea dovada de profesionalism si integritate.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.65 din 5 - 13 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016