Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa NU spui niciodata in cadrul unui interviu de angajare

Tags: interviu de angajare, job, angajator, candidat, salariu

Exista multe lucruri ce nu ar trebui spuse in cadrul unui interviu de angajare. Iata cateva dintre cele mai importante.
1. Cu ce se ocupa compania?
O intrebare inacceptabila. Candidatul trebuie sa caute informatii legate de companie inainte de a veni la interviu.
 
2. Care este salariul pentru acest post?
Aceasta intrebare nu ar trebui adresata de candidat si in niciun caz la inceputul interviului. Vei parea ca esti interesat doar de bani, nu de job in sine. In general, informatiile legate de salariu si beneficii suplimentare nu sunt discutate in cadrul primului interviu, ci ulterior, angajatorul fiind cel care va initia aceasta discutie. Daca esti intrebat care este salariul dorit, nu este indicat sa precizezi o suma exacta, ci un interval salarial.
 
3. Expresii de jargon, expresii vulgare
Interviul de angajare nu este o conversatie uzuala cu prietenii la colt de strada sau intr-un bar. Este o conversatie formala si necesita folosirea unui limbaj corect si coerent. Nu iti permiti sa lasi o impresie proasta si nu ai timpul necesar pentru a-l face pe angajator sa inteleaga ce vrei tu sa spui cu adevarat. Chiar daca angajatorul intelege ce vrei sa spui, folosirea unui limbaj neadecvat denota lipsa de respect si este inacceptabil. Vei parea neserios si vulgar. Chiar daca angajatorul pare foarte prietenos si este de o varsta cu tine, nu iti poti permite sa folosesti expresii vulgare, injuraturi sau alte cuvinte nepotrivite.
 
4. Sa critici fostul angajator sau fostii colegi
Este posibil ca angajatorul sa te testeze si sa iti adreseze intrebari legate de jobul anterior, cum te intelegeai cu fostul sef, de ce ai plecat, etc. Daca vei cadea in capcana de a-ti vorbi de rau seful sau colegii, ii vei transmite acestuia mesajul ca esti barfitor si ca nu esti loial. Daca esti intrebat cu privire la relatiile cu fostul sef, raspunde scurt si evita orice rautate.
 
5. Sa spui ca nu ai nicio slabiciune
Cel mai probabil, angajatorul te va intreba care sunt punctele forte si slabiciunile tale. Daca spui ca nu ai nicio slabiciune, acesta va crede ca minti sau ca pur si simplu nu esti prea inteligent. In schimb, alege o slabiciune "pozitiva", cum ar fi faptul ca nu iti place sa irosesti timpul cu conversatii inutile sau ca iti doresti sa devii mai sociabil la locul de munca.
 
6. Sa spui ca nu ai nicio intrebare
Atunci cand angajatorul te intreaba daca ai nelamuriri sau intrebari, nu raspunde sec "Nu". Daca ti-ai facut temele dinainte si ai aflat multe informatii despre companie si jobul la care ai aplicat, trebuie sa poti adresa la randul tau angajatorului doua, trei intrebari pertinente. Nu este cazul sa intrebi de salariu, totusi.
 
7. Sa spui angajatorului povestea vietii tale
Cel mai probabil, angajatorul te va ruga sa ii spui cate ceva despre tine. Asta inseamna ca vrea sa afle cele mai importante detalii legate de educatia ta, experienta anterioara, responsabilitatile avute si realizarile tale. Poti include si cateva hobby-uri si interese, insa doar atat. Nu te apuca sa povestesti amintiri din copilarie sau detalii personale legate de viata ta, orientarea sexuala, convingeri religioase, sau alte detalii intime. In mod legal, pana cand nu iti ofera jobul respectiv, angajatorul nu are dreptul sa te intrebe daca esti casatorit, daca ai copii sau daca vrei sa ai pe viitor. Te pot intreba insa despre diplomele si atestatele obtinute, care sunt relevante pentru postul respectiv.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 24 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016