Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Model decizie de concediere datorita inaptitudinii fizice sau psihice a angajatului

Tags: decizie de concediere, inaptitudine fizica sau psihica, concediere, angajat, decizie, contract individual de munca

Va prezentam mai jos un model de decizie de concediere ca urmare a inaptitudinii fizice si/sau psihice a angajatului.
DECIZIA NR. ...........
din data .................
 
Administratorul/Directorul SC............................................. dl. /dna.........................
 
Avand in vedere expertiza medicala nr. ……………. din ………………., realizata de catre dl./d-na ………….. ……, medic de medicina muncii prin care salariatul ….......…… a fost diagnosticat cu ………………….. , afectiune care face imposibila continuarea raportului de munca pe postul de ……………… .
 
In temeiul art. 61 lit. c) din Codul muncii;
 
In temeiul prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si a prerogativelor stabilite prin actul constitutiv al societatii,
 
DECIDE:
 
Art.1. Incepand cu data de ............................... inceteaza contractul individual de munca nr...................................., incheiat la data .......................... al d-lui /d-nei .................................................... avand functia de ..................................... in cadrul societatii, conform art. 61 lit. c) din Codul muncii.
 
Art. 2. In fapt, incetarea contractului individual de munca intervine ca urmare a inaptitudinii fizice si/sau psihice a d-nei/d-lui..........................de a continua executarea contractului individual de munca.
 
Art. 3. In drept, temeiul prezentei concedieri il constituie art. 61 lit. c) din Codul muncii.
 
Art. 4. Salariatul a beneficiat de preaviz de ..........zile lucratoare1, in intervalul ............
 
Art. 5. Decizia poate fi contestata la Tribunalul ........................ 2, in termen de 45 de zile de la data comunicarii.
 
Art. 6. Cu ducerea la indeplinire a prezentei este insarcinat/a dl./dna.............................. si se comunica celui in cauza.
 
Se anexeaza:
  • copie de pe Expertiza medicala nr. 48 din data ...........................;
  • lista locurilor de munca disponibile in unitate3
– referat privind refuzul de ocupare a postului vacant in unitate4
sau
– copie de pe notificarea facuta agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului5.
 
Data emiterii:                              Administrator/Director,
                                          ..........................
                                              L.S.
Am luat la cunostinta decizia de concediere: .....................................................................6
                                    (semnatura salariatului si data comunicarii)
 
Note:
 
1 Potrivit prevederilor contractului colectiv aplicabil sau ale contractului individual, dar nu mai putin de 20 de zile lucratoare
2 Tribunalul in a carui raza teritoriala domiciliaza reclamantul
3 Art. 64 din Codul muncii prevede ca in cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
4 Salariatul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.
5 In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante, acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii profesionale si/sau, dupa caz, capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
In cazul in care salariatul nu isi manifesta, in termen de 3 zile, consimtamantul pentru ocuparea unui alt loc de munca vacant din unitate, precum si dupa notificarea cazului catre agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca, angajatorul poate dispune concedierea salariatului.
6 Decizia produce efecte de la data comunicarii ei.
 
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016