Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afirmatii defaimatoare pe Facebook: angajatorul trebuie faca dovada ca profilul salariatului era public

Tags: politica de confidentialitate, afirmatii defaimatoare facebook, concediere salariata, acuzatii facebook, companie

Intr-un caz recent analizat de instanta din Rouen, s-a decis ca o societate a concediat in mod nelegal o angajata, considerand ca abatare disciplinara grava faptul ca aceasta a facut precizari defaimatoare la adresa companiei in cauza, pe profilul de Facebook personal.






In plus, curtea a decis ca aceste acuzatii nu sunt suficiente pentru concedierea angajatei si ca fapta nu constituie motiv legal care sa se incadreze in categoria abaterilor disciplinare care ar putea duce la concediere.


Trebuie astfel ca angajatorul sa faca dovada faptului ca afirmatiile defaimatoare au fost emise intr-un cadru public si ca nu au fost incalcate drepturile salariatului in cauza prin accesul nepermis la profilul privat.


In cazul salariatei concediate, pagina de Facebook care continea afirmatiile respective a fost printata si prezentata ca proba in instanta, insa acele informatii fusesera cel mai probabil furnizate de o persoana care avea acces la acea pagina deoarece compania nu a oferit informatii cu privire la modul in care a obtinut afirmatiile.

Daca Tribunalul Muncii din Franta a considerat ca demiterea angajatei este legala, nu de aceeasi parere este si Curtea de Justitie din Rouen care atrage atentia asupra faptului ca atunci cand vine vorba de profilul personal al cuiva, spatiul acela poate fi considerat public sau privat in functie de setarile de confidentialitate setate de persoana in cauza.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016