Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce te motiveaza? Ce ii motiveaza pe angajatii tai?

Tags: angajati, afacere, motivare angajati, motivatie, sef

Ce e mai important? Sa fii tu, ca sef, motivat sau sa ai grija ca angajatii tai sa fie motivati? Personal, consider ca totul tine de sef sau de managerul unui departament.


Motivatia ar trebui sa existe astfel in ambele situatii si sa faca parte dintr-un sistem care va functiona excelent tocmai datorita acestei "intelegeri".

Am discutat recent cu un prieten aceasta problema cu care se confrunta multi dintre cei care dezvolta o afacere. Acest prieten intampina acea mentalitate a angajatilor, asa cum a numit-o el, care nu ar lucra nici cinci minute peste program.

Mi-a motivat asta prin faptul ca munca pe care o depun salariatii sai nu este una placuta si ca astfel are dificultati in a se asigura ca acestia sunt suficient de motivati.

Specialistii spun ca motivatia la locul de munca poate avea una sau mai multe surse:

- banii;
- succesul;
- recunoasterea meritelor;
- aprecierea locului de munca;
- munca in echipa etc.

Motivatia poate fi insa insuflata si de catre un sef care stie cum sa ii faca pe subalterni sa se simta apreciati. Si, mai mult decat atat, motivatia poate sa existe indiferent de munca depusa. Si tocmai de aceea nu este productiv sa dam vina pe tipul activitatii in momentul in care consideram ca angajatii nostri nu sunt suficient de motivati. Privim problema din unghiul gresit daca alegem aceasta scuza.

In loc de a considera ca avem o problema, trebuie sa identificam o oportunitate si o sansa de a gasi metode noi prin care sa ii motivam pe angajati.

Identificam nevoia angajatilor si stimulii care pot accentua aceasta nevoie. In momentul in care aceste nevoi sunt indeplinite, este atins si obiectivul final, iar salariatii sunt motivati.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016