Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evi: Noul asistent virtual care concureaza cu Siri

Tags: siri, evi, asistent virtual, iphone 4s, asistent vocal

Probabil ca sunteti deja familiarizati cu Siri – asistentul virtual regasit in iPhone 4S. Se pare ca Siri va avea parte de competitie acerba, deoarece un asistent foarte asemanator denumit Evi a fost dezvoltat recent de compania britanica True Knowledge.
Noua aplicatie are mai multe atuuri, cel mai important fiind acela ca poate functiona atat pe iPhone si iPad, cat si pe telefoanele cu Android, spre deosebire de Siri, care era rezervata exclusiv pentru ultima generatie de iPhone. Posesorii de iPhone pot descarca aplicatia la pretul de doar 99 de centi, iar pentru cei cu smartphone-uri ce ruleaza Android, Evi vine gratuit.
 
Noul asistent vocal utilizeaza o platforma cu sute de milioane de puncte de date, dezvoltate in decursul mai multor ani de True Knowledge. Informatiile din baza de date primesc tag-uri care adauga semnificatie si context cuvintelor. De exemplu, Apple este clasificata drept “companie”, iar Tim Cook este “o persoana” si “CEO”.
 
Aplicatia poate intelege semnificatia multor lucruri: oameni, locuri, cladiri, culori, etc, si intelege modul in care acestea interactioneaza, astfel incat poate gasi raspunsul potrivit pentru o gama larga de intrebari. Si Evi, asemenea lui Siri, poate accesa informatii de pe site-uri externe.
 
In principal, aplicatia preia cuvantul rostit sau intrebarea tastata si isi utilizeaza apoi cunostintele dobandite, precum si informatii din exterior, pentru a oferi utilizatorului raspunsuri pertinente. Este asemanatoare lui Siri in acest sens, cu deosebirea ca Siri se concentreaza mai mult pe indeplinirea unor sarcini (efecturea de apeluri, setarea unor alerte, scrierea mesajelor text), colaborand cu celelalte aplicatii iPhone. Evi nu poate indeplini inca astfel de task-uri, insa dezvoltatorii aplicatiei lucreaza pentru gasirea unei solutii.

 
Evi poate intelege ce iti place si ce nu, daca decizi sa iti impartasesti preferintele. Atunci cand iti place un raspuns oferit de Evi, poti aprecia raspunsul respectiv, iar atunci cand raspunsul nu este bun, trebuie doar sa precizezi acest lucru. In timp ce cu Siri poti comunica doar verbal, atunci cand folosesti Evi, poti de asemenea sa tastezi intrebarea.
 
Noua aplicatie a fost lansata luni si, de atunci, serverele Evi au fost bombardate de utilizatori, zeci de mii de descarcari fiind inregistrate pana in prezent. Astfel ca, atunci cand asistentului Evi ii era adresata o intrebare in cursul saptamanii acesteia, acesta raspundea “Lucrez la asta”, “Nu pot primi un raspuns de la servere inca. Incearca din nou peste un minut.”
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016