Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fara colinde in reclame: O initiativa legislativa marca Victor Socaciu

Tags: colinde, initiativa legislativa, victor socaciu, reclame, romtelecom

Marile sarbatori de peste an sunt un bun prilej pentru a lansa campanii publicitare de sezon, pe acorduri muzicale specifice. Este un moment in care advertiseri indraznesc sa reintepreteze in stil propriu cantece traditionale, indragite si foarte populare. Deputatul Victor Socaciu vrea insa sa le taie anvantul.
In perioada in care Romtelecom a lansat poate cea mai memorabila campanie publicitara de sarbatori din cate a lansat pana acum, deputatul PSD Victor Socaciu a depus, la Parlament, o initiativa legislativa prin care se interzice folosirea in spoturile publicitare a bunurilor care fac parte din patrimoniul cultural national. Printre acestea se afla colindele vechi,  Ateneul Roman sau statuia poetului Mihai Eminescu.
Potrivit initiativei, spoturile publicitare difuzate de posturile de radio si televiziune nu trebuie sa nu foloseasca bunuri care fac parte din patrimoniul cultural national, mobil sau imaterial, asa cum sunt acestea definite in actele normative in vigoare, respectiv Legea 182 din 2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil si Legea 86 din 2008 privind protejarea patrimoniului cultural imaterial.
Propunerea legislativa vizeaza practic modificarea Legii audiovizualului si introducerea acestei conditii in actul normativ.
In expunerea de motive, Victor Socaciu apreciaza ca elemente ale patrimoniului cultural sunt folosite in mod "abuziv" in spoturile publicitare, oferind drept exemplu cladirea Ateneului Roman, statuia poetului Mihai Eminescu sau un vechi colind romanesc. Deputatul sustine ca interzicerea folosirii acestora in spoturile publicitare ar contribui la protejarea patrimoniului cultural national, informeaza Medifax.  
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016